Narcisa Iorga, membru in Consiliul National al Audiovizualului, a venit joi la DNA pentru a fi audiata ca martor in cazul plangerii depuse impotriva Laurei Georgescu, ea declarand ca presedintele CNA trebuia sa demisioneze din momentul aparitiei inregistrarilor audio. Narcisa Iorga a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca a fost chemata pentru a da declaratii in calitate de martor in cazul plangerii depuse de deputatul PPDD Liliana Minca impotriva Laurei Georgescu. Iorga a precizat ca doreste sa dea o declaratie completa, pentru a elucida o situatie "absolut inadmisibila", potrivit Mediafax.

Intrebata daca Laura Georgescu ar trebui sa demisioneze, Iorga a spus ca sefa Consiliului National al Audiovizualului ar fi trebuit sa-si dea demisia inca de la momentul aparitiei primelor inregistrari, precizand ca aceasta a pus CNA intr-o situatie rusinoasa.

La DNA a venit si Florin Gabrea, pentru a da declaratii ca martor in acelasi dosar.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, a fost audiata miercuri la DNA.

Tot miercuri au fost audiati ca martori si alti membri ai CNA, respectiv Valentin Jucan, Rasvan Popescu, Viorel-Vasile Buda si Christian Mititelu.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Laura Georgescu, si ceilalti membri ai CNA au fost chemati la Directia Nationala Anticoruptie in urma unei plangeri depuse de deputatul PPDD Liliana Minca, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Liliana Minca, membru al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, a depus plangerea in luna iulie, dupa ce in presa au fost difuzate inregistrari audio in care sefa CNA foloseste un limbaj licentios si face referire la anumite practici, pentru obtinerea de sponsorizari cu logistica in favoarea Consiliului.

Plangerea are ca obiect infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

In plangere sunt mentionate si fragmente din inregistrarile cu Laura Georgescu, in care aceasta face referire la o posibila sponsorizare sau donatie a unor laptopuri pentru Consiliu.