"Dom' profesor" - asa isi incep mai multi realizatori si angajati ai Antena 3, cu "7 ani de acasa" si "7 ani de Intact", o scrisoare adresata marti lui Dan Voicuescu, in care scriu, intre altele: "Vremea rasului a trecut! Nu o sa va placa ce va spunem, insa cineva trebuie sa o spuna! Nebunia acestor zile e si razboiul nostru! Asa am crescut in compania pe care ati fondat-o. Suntem jurnalisti, dar si cetateni ai acestei tari. Consemnam, dar gandim si intelegem. Respectam legile si putem recunoaste abuzul. Abuzul care, astazi, este impotriva lui Dan Voiculescu". Printre semnatarii scrisorii, transmisa HotNews.ro: Alessandra Stoicescu, Adrian Ursu, Oana Stancu, Maria Coman, Razvan Dumitrescu, Dana Grecu.

  • Din scrisoare: "Stim ca acest dosar fabricat s-ar fi putut inchide in orice clipa, daca ati fi facut <>. Ar fi insemnat sa renuntati la demnitate si la onoare. Nu ati facut-o. Si pentru asta va respectam."

Scrisoarea integrala:

Dom' profesor,

Va spunem asa, pentru ca asa v-am spus intodeauna.

Suntem angajati aici. Unii de cateva luni, altii de ani, cativa am implinit deja doua decenii. Unii abia incepem si nu v-am cunoscut, altii va stim ca om politic si fondator al trustului. Cativa va stim ca om.

Toti avem cei 7 ani de acasa, multi am adaugat si "7 ani de Intact". Asta spune multe despre ce ati creat.

Toti am fost martori ai acestor ani nebuni. Cand am vrut sa fim martori activi, ne-ati transmis ca e razboiul dumneavoastra, iar noi suntem jurnalisti. V-am respectat punctul de vedere!

Stim ca acest dosar fabricat s-ar fi putut inchide in orice clipa, daca ati fi facut "pactul cu diavolul". Ar fi insemnat sa renuntati la demnitate si la onoare. Nu ati facut-o. Si pentru asta va respectam.

Cand am fost atacati doar pentru ca lucram aici, ne-ati aparat. De multe ori chiar fara sa stim. Pentru ca aparat inseamna si ceea ce s-a intamplat in anii de criza, cand posturile TV au cazut unul dupa altul, iar noi am ramas in picioare si ne-am putut face meseria onest. Noi am putut sa ne continuam, normal, vietile. "Normal" in Romania de astazi este un privilegiu de care putini s-au bucurat. Noi, da.

Pare greu de crezut, dar am zambit mult in ultimii ani. La fiecare atac de la ora 6 am ras si am mers mai departe. Am ras chiar si atunci cand cineva, in plin delir, ne-a spus "nespalatilor!". Radeam pentru ca stiam bine cine deverseaza mizeriile. Am ras si atunci cand eram intrebati daca ne-am dus cu fotografia buletinului de vot ca sa ne luam salariile. Radeam de toate tampeniile astea pentru ca, in compania pe care ati fondat-o, ne-am permis sa radem!

S-ar putea ca si rasul nostru sa va coste. Daca o "lasam" mai moale, poate ca traiam o vara linistita. Unii nu vor crede niciodata, dar au fost dezvaluiri de care ati aflat la televizor, la fel ca orice om din aceasta tara. N-am lasat-o mai moale, pentru ca asa am crescut in aceasta companie.

Vremea rasului a trecut! Nu o sa va placa ce va spunem, insa cineva trebuie sa o spuna! Nebunia acestor zile e si razboiul nostru! Asa am crescut in compania pe care ati fondat-o. Suntem jurnalisti, dar si cetateni ai acestei tari. Consemnam, dar gandim si intelegem. Respectam legile si putem recunoaste abuzul. Abuzul care, astazi, este impotriva lui Dan Voiculescu. Ieri a fost impotriva doamnei Maria din Radauti. Maine poate fi impotriva oricarui roman. Iar abuzul nu poate fi ignorat, nu poate fi uitat, nu poate fi iertat!

Dom profesor,

Noi suntem aici!

Alessandra Stoicescu

Gabriel Hizo

Adrian Ursu

Oana Stancu

Sabina Iosub

Marius Huc

Lavinia Tudoran

Maria Coman

Trestiana Vanghele

Razvan Dumitrescu

Dana Grecu