Compania 21st Century Fox, controlata de magnatul Rupert Murdoch, a renuntat oficial la incercarea de a cumpara conglomeratul concurent Time Warner, actiune ce ar fi dus la aparitia unui colos media si ar fi incununat cariera lui Murdoch, potrivit The Guardian. 21st Century Fox a anuntat ca retrage oferta de 80 de miliarde de dolari, dupa ce Time Warner "a refuzat sa se implice in discutii cu noi".

Fox a declarat, totodata, ca va rascumpara 6 miliarde din propriile actiuni.

Time Warner a respins, in urma cu mai multe saptamani, oferta de 80 de miliarde de dolari venita din partea Fox, dar pana acum toata lumea era convinsa ca Murdoch va presa pentru aceasta achizitie.

Murdoch arata, intr-o declaratie citata de The Guardian, ca "am apreciat ca o asociere cu Time Warner era o oportunitate unica de a aduce laolalta doua mari companii, fiecare avand continut si branduri foarte apreciate. Propunerea noastra avea merite strategice semnificative si se baza pe un rationament financiar convingator, iar abordarea noastra a fost mereu prietenoasa".

"Dar", a spus el, "managementul Time Warner si board-ul sau au rfuzat sa se implice alaturi de noi pentru a analiza oferta, care era foarte convingatoare. In plus, reactia la nivelul pretului actiunilor noastre, de cand a fost inaintata propunerea noastra, ne subevalueaza actiunile si face ca tranzactia sa nu fie atractiva pentru actionarii Fox".

Printre proprietatile Time Warner se numara studiourile Warner, HBO, CNN, dar si controlul in Central European Media Enterprises, compania media activa in Europa Centrala si de Est care, in Romania, detine posturile din reteaua Pro.