Antena 3 a primit o nominalizare la editia din acest an a Premiilor Internationale Emmy 2014, categoria Current Affairs, cu materialul "Lungul drum spre casa" realizat de echipa "In premiera cu Carmen Avram". Aceasta emisiune este, de altfel, varful de lance al postului Antena 3 cand vine vorba despre inscrieri in competitii internationale. Nominalizatii la Premiile Internationale Emmy - categoriile Current Affairs si News, au fost anuntati marti seara, iar printre ei se numara si "abonati" la astfel de nominalizari, precum TV Globo (Brazilia) sau ITN (Marea Britanie), dar si televiziuni precum Russia Today.

  • Nota: Premiile Internationale Emmy se acorda separat de Premiile Emmy cunoscute cel mai bine publicului international pentru recunoasterea data programelor americane de televiziune si media emergente - stiri, seriale, etc. De altfel, Premiile Primetime Emmy 2014 se vor acorda la finalul lunii august, premiile Daytime Emmy 2014 s-au acordat deja, pe cand ceremonia in care Antena 3 va afla daca primeste premiul Emmy International va avea loc pe 30 septembrie.

Antena 3 a fost nominalizata pentru reportajul "Lungul drum spre casa", care "spune povestea lui Petrica Caslaru, baiatul care a crescut in lagarul groazei de la Siret. El si-a facut curaj sa se intoarca in Romania dupa 16 ani, sa-l intalneasca pe omul care i-a salvat viata in orfelinat si sa-si caute si mama", potrivit prezentarii oferite de post. Reportajul a fost realizat de echipa jurnalistei Carmen Avram - cea care, de fiecare data cand emisiunea sa primeste o nominalizare internationala, este insotita la ceremonie de mai toate vedetele Antena 3.

  • Nominalizarea Antenei 3 la Emmy International nu este o premiera pentru Romania. Pro TV a primit pana acum trei nominalizari - in 2007 (materialul "Tibetani la granita chineza"), 2008, cand a si castigat (trei reportaje din campania "Tu stii ce mai face copilul tau?"), respectiv 2013 (campania "Romania sub zapada").

Pe langa materialul Antena 3, la editia de anul acesta a Premiilor Internationale Emmy au mai fost nominalizate, la categoria "Current Affairs", trei materiale apartinand Canadian Broadcasting Corporation (Canada), Canal 13 Artear (Argentina), respectiv Television Broadcasts Limited (Hong Kong, China). La categoria News au primit nominalizari doua televiziuni "abonate" la Emmy International - TV Globo (Brazilia) si ITN (Marea Britanie), dar si canalul de stiri Russia Today (RT, cu un documentar despre greva foamei de la Guantanamo) si ABS-CBN din Filipine.