Expresii si fraze de tipul "Tu n-ai creier, ba, baiatule!", "jigodia de Severin" si "boul de Ghita", spuse de presedintele CNA Laura Georgescu in inregistrarile facute publice recent de membrul CNA Narcisa Iorga si de Realitatea TV, vor fi traduse in engleza si ar putea fi trimise omologilor lui Georgescu din Europa Centrala si de Est, anunta Iorga si alti doi membri CNA intr-un comunicat de presa. Ei spun ca acest lucru se va intampla daca Laura Georgescu va conduce lucrarile la o reuniune a Forumului Central European al Autoritatilor de Reglementare (CERF), ce va fi gazduit de CNA pe 4-5 septembrie, dar despre care membrii Consiliului nu au fost informati.

Cei trei membri CNA care i se opun public Laurei Georgescu - Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Florin Gabrea - spun in comunicat ca membrii forului audiovizual nu cunosc niciun detaliu despre reuniunea respectiva, intrucat "presedintele CNA tine sub caracter secret orice informatie legata de eveniment si pretinde senin ca asigura "mersul inainte al agendei publice a institutiei"".

Ei amintesc, totodata, ca membrii CNA sunt asteptati saptamana viitoare la audieri in Comisia de cultura a Senatului, in urma unei sesizari referitoare la "abuzurile pe care presedintele CNA le comitea". Iar semnatarii comunicatului reafirma ca "Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul National al Audiovizualului. S-a descalificat iremediabil".

Comunicatul integral, mai jos:

Sefii institutiilor similare CNA din CERF vor primi prin e-mail, traduse in engleza, expresiile folosite de Laura Georgescu in inregistrarile audio difuzate in Romania, daca ea va conduce reuniunea CERF de la Bucuresti

COMUNICAT

Consiliul National al Audiovizualului va fi gazda unei reuniuni a institutiilor similare din Europa Centrala si de Est ce se va desfasura la Bucuresti, in perioada 4-5 septembrie. Membrii CNA nu cunosc niciun detaliu despre acest eveniment. Nimic despre agenda evenimentului, nimic despre invitatii care au confirmat prezenta. Nici macar unde are loc evenimentul. Pana atunci mai sunt 14 zile. Presedintele CNA tine sub caracter secret orice informatie legata de eveniment si pretinde senin ca asigura "mersul inainte al agendei publice a institutiei". Laura Georgescu a stat ascunsa o luna de zile, a creat premisele unui blocaj institutional la nivelul CNA si acum spera ca totul s-a sters cu buretele. Considera, probabil, ca acest eveniment international ii va asigura corectarea imaginii extrem de sifonate in urma difuzarii inregistrarilor audio care arata cum vorbeste, cum gandeste si, mai ales, cum actioneaza presedintele CNA.

Miercuri, 27 august, membrii CNA, inclusiv Laura Georgescu, suntem invitati la audieri in Comisia de cultura a Senatului, ca urmare a unei sesizari pe care noi, semnatarii acestui comunicat, am inaintat-o la data de 18 iunie. Reclamam abuzurile pe care presedintele CNA le comitea la acea data. Vom fi prezenti la audieri dar, pana atunci, adresam senatorilor membri ai Comisiei si tuturor responsabililor politici ai tarii un apel la stabilirea prioritatilor in domeniul audiovizual, incepand chiar cu CNA.

Noi, semnatarii acestui comunicat, consideram ca Laura Georgescu nu mai poate conduce Consiliul National al Audiovizualului. S-a descalificat iremediabil. Daca Dumneavoastra considerati altfel, trebuie s-o spuneti deschis si clar. Ambiguitatea nu doar ca nu ajuta nimanui, ci, dimpotriva, dauneaza grav societatii in ansamblu. Daca Dumneavoastra considerati ca mai aveti nevoie de timp pentru inlaturarea Laurei Georgescu din structura CNA, noi apreciem ca este o urgenta. Acest presedinte nu mai poate reprezenta Consiliul, cu atatmai mult in relatiile internationale intrucat nu se reprezinta doar pe sine, ci reprezinta Romania. Dupa deplina delegitimare, Laura Georgescu nu poate fi prezenta, ca presedinte al CNA si gazda a reuniunii CERF din Bucuresti, umar langa umar cu sefii institutiilor europene similare. In cazul in care Dumneavoastra nu veti gasi rapid o solutie salvatoare, va atentionam ca vom aduce la cunostinta reprezentantilor acestor institutii europene, pana la data sosirii lor in Romania, continutul inregistrarilor audio, cu expresii vulgare, incompatibile cu pozitia morala si profesionala a unui membru al Consiliului National al Audiovizualului, ale caror protagonista este Laura Georgescu. Ea nu are rusine, Dumneavoastra nu reactionati, dar noi consideram ca este obligatoriu sa informam partenerii CNA cu cine se asociaza.

CNA poate fi condus si reprezentat de catre vicepresedintele Consiliului. Nu sta CNA intr-un om, cu atat mai mult cu cat acesta e compromis.

Narcisa IORGA - membru CNA

Valentin Alexandru JUCAN - membru CNA

Florin GABREA - membru CNA