Consiliul National al Audiovizualului isi va relua activitatea, prima sedinta a Consiliului urmand sa aiba loc saptamana viitoare, a anuntat miercuri presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, Georgica Severin, dupa o intalnire cu membrii Consiliului, informeaza Agerpres.

El a precizat ca pana pe 5 septembrie o subcomisie formata din membrii CNA Monica Gubernat, Valentin Jucan si Lorand Turos vor elabora un proiect al unui nou Regulament de Organizare si functionare a institutiei.

"Dincolo de orgolii, de nemultumiri, de toate celelalte aspecte care care au dus la blocajul CNA, am vazut din toate partile o deschidere pentru a face ca institutia sa functioneze. CNA isi va relua lucrarile cu participarea tuturor membrilor. Se va constitui o subcomisie in cadrul CNA formata din Monica Gubernat, Valentin Jucan si Lorand Turos care sa se ocupe de o reelaborare, revizuire a regulamentului de ordine si functionare a CNA, astfel incat in spiritul legii Consiliului National al Audiovizualului Consiliul sa-si reintre in intreaga sa functionare ca intreg, respectiv pornind de la ideea ca este format din 11 membri cu drepturi egale", a spus Severin.

Senatorul a precizat ca Laura Georgescu va continua sa-si exercite functia, dar in deplina consonanta cu Consiliul si cu hotararile luate prin vot de Consiliu.

"O serie de decizii care pana acum erau contestate, in sensul in care erau luate direct numai de presedinte, pe baza regulamentului, vor fi luate de Consiliu si puse in practica de presedinte sau de membrii Consiliului", a mai aratat Georgica Severin.

De asemenea, el a precizat ca saptamana viitoare CNA va avea o sedinta in care va discuta regulile de desfasurare in audiovizual a campaniei pentru alegerile prezidentiale.

La randul sau, Valentin Jucan, membru CNA, a spus ca prin modificarea regulamentului se incearca aducerea la un nivel de functionare a anumitor aspecte reclamate.

"Prin modificarea regulamentului de organizare si functionare incercam sa aducem la un nivel de functionare anumite aspecte pe care noi le-am reclamat in legatura cu o parte din comportamentul presedintelui sau cu anumite decizii pe care le-am considerat abuzive. Bunul simt si buna crestere nu poate fi introdusa printr-un articol, nici macar articolul 1 din Regulament", a spus Jucan.

Monica Gubernat considera ca prin noul Regulament de Organizare si Functionare atributiile presedintelui vor fi transparentizate, iar Lorand Turos a precizat ca noul ROF va reglementa anumite aspecte din viata administrativa a institutiei.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a subliniat ca "CNA va incerca sa transparentizeze drepturile pe care le are Consiliul in integralitatea lui ca for colegial de 11 membri cu voturi egale si lasand doar obligatii si interdictii pentru fiecare membru luat separat".