Discursul tinut vineri la pranz de Traian Basescu, referitor la pozitia Romaniei in cazul Ucrainei si alte subiecte de politica externa, a fost perturbat la o parte dintre posturile de stiri de campania "Microbuzul scolar" a premierului Victor Ponta. Cel putin doua posturi - Antena 3 si Realitatea TV - au impartit ecranul in doua, transmitand si discursul presedintelui, si imagini cu Victor Ponta in Teleorman. Iar postul trustului Intact a taiat sonorul in transmisiunea cu Basescu si i-a acordat spatiu amplu de exprimare lui Ponta. Nu e o premiera: o situatie similara s-a petrecut pe 14 august, cand Basescu a iesit cu declaratii publice pentru a intari ideea ca Romania se afla in recesiune tehnica, iar Ponta impartea microbuze in Moldova.

Ponta vs. Basescu la Antena 3Foto: captura ecran

In dupa-amiaza zilei de 14 august, cand seful statului tinea un discurs despre problemele economice ale Romaniei - pe care guvernul tocmai le "coafase" mediatic - Antena 3 si Romania TV au impartit ecranul in doua: au transmis mult timp doar imagini cu Basescu, in timp ce premierul Victor Ponta, care impartise microbuze scolare in Botosani, a beneficiat de transmisie si audio, si video.

Ponta vs. Basescu la Antena 3 - 14 august

Ponta vs. Basescu la Antena 3 - 14 august

Foto: captura ecran

Microbuzele scolare au fost folosite din nou de premier astazi. Cel putin doua posturi - Antena 3 si Realitatea TV - au impartit din nou ecranul. Dar, in timp ce la Realitatea putea fi auzit discursul lui Traian Basescu, iar Ponta aparea doar in imagini, la Antena 3 Victor Ponta a putut fi auzit vorbind mult timp, vrute si nevrute, cu ziaristii, in timp ce seful statului aparea doar cu imagine.

Dupa ce Ponta a terminat ce avea de spus, Antena 3 a pastrat ecranul impartit - intr-o parte Basescu, in alta secvente de razboi - dar vorbele presedintelui puteau fi auzite.