Fundatia Friends For Friends creeaza traditie in premierea jurnalismului narativ si a scrierii creative din Romania si deschide inscrierile la cea de-a patra editie a competitiei Premiile Superscrieri, non-fictiuni care schimba lumea. Fundatia invita toti autorii de creative non-fiction sa participe cu cele mai bune lucrari de anul acesta, pana pe 30 septembrie 2014, pe site-ul www.ffff.ro - exclusiv pe baza unui formular online. Cu un istoric la primele trei editii de 500 de participanti cu aproximativ 1000 de lucrari inscrise, cu peste 50 de castigatori si premii in valoare totala de 15 000 de euro, competitia isi propune sa incurajeze in Romania acele povesti puternice si texte de calitate care informeaza corect, emotioneaza, modifica perceptii si atitudini.

Premiile SuprascrieriFoto: webPR.ro

Materialele pot fi inscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret si Fotojurnalism) si vor fi evaluate de un juriu reprezentat de: Mona Dirtu - presedintele juriului, Ani Sandu, Catalin Tolontan, Cristian Movila, Dan Duca, Gabriel Dobre, Liviu Iolu, Luca Niculescu, Marius Chivu, Mihnea Maruta, Paul Radu, Simona Tache, Teodor Tita, Vlad Mixich si Vlad Petreanu.

"Superscrieri e un proiect vital, cred eu, pentru jurnalismul romanesc - a aparut in cei mai crunti 3-4 ani din istoria breslei si a reusit, cumva, sa sune adunarea, sa stranga ceea ce e valoros in zona luminoasa, vie, a unei noi generatii de jurnalisti. Asa s-a articulat un fel de confrerie - admirabila prin fronda ei - a celor carora nu le e rusine sa spuna ca sunt jurnalisti. Dimpotriva, mai si cred ca non-fictiunile lor chiar pot schimba lumea." declara Mona Dirtu, presedintele juriului.

Superscrieri creste de la un an la altul avand alaturi prieteni si sustinatori care se implica activ. In premiera, se bucura de sustinerea BRD - Groupe Societe Generale, in calitate de patron al acestei editii, care considera parteneriatul cu Superscrieri o investitie directa in comunitate si in educatie.

Se vor oferi 17 premii, din care: cinci premii I pentru fiecare categorie, in valoare de 500 de euro fiecare (sustinute de Orange Romania, FAN Courier si Friends\TBWA), premiul special Superscrierea Anului in valoare de 1000 euro (sustinut de Cercul de donatori/TFN Romania) si Premiul Special al Juriului.

Lansata in 2011, competitia Premiile Superscrieri isi propune sa incurajeze in Romania tipul de scriitura care da castigatorii de premii Pulitzer, prin stimularea unei clase de autori, editori si publisheri cu simt raspundere fata de cititori. Superscrieri s-a dezvoltat in 2014 pe inca doua directii majore: Superscrierea Cititorilor, editia a doua sustinuta de Orange Romania si programul Bursele Superscrieri, realizat impreuna cu Avon Romania.

"Acest firav (inca) Pulitzer romanesc are misiunea declarata de a incuraja si creste autori care, prin forta scriiturii lor, aduc in fata publicului relatari mai robuste, mai documentate, mai putin frivole, care in final sa poata genera schimbarea unei societati tot mai usor de manipulat si de antagonizat." declara Sorin Tranca, presedintele FFFF si initiatorul competitiei.

Editia actuala a Premiilor Superscrieri nu ar fi fost posibila fara sustinerea partenerilor si prietenilor:

Patron al editiei actuale: BRD - Groupe Societe Generale, sponsor principal - Avon Romania, sponsori de categorie: Orange Romania, Cercul de donatori/TFN Romania, FAN Courier si Friends\TBWA.

Super-prieteni si sustinatori: Hotnews, Sapte Seri, Catavencii, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy, Esquire, Marie Claire, Decat o Revista, RFI Romania, Blitz TV, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, Romania Pozitiva, IGLOO Media, Veioza Arte, Sub25, Bookblog.ro.

Editura Humanitas, Editura, Publica, Tea Forte Romania.

Pentru mai multe detalii despre Premiile Superscrieri 2014, explorati http://ffff.ro/superscrieri/.

#Despre Fundatia Friends For Friends

Suntem Fundatia Friends For Friends si de 4 ani ne directionam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa ii ajute pe oameni sa isi descopere potentialul creativ. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Biblioteca FFFF - peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati in industrii creative, expozitia Ciorne 2.0 - despre cum devin ideile realitate si, nu in ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Superscrierea Cititorilor si Bursele Superscrieri pe domenii de interes social).