O traditie de opt decenii ia sfarsit la reputatul cotidian american The Washington Post. Katharine Weymouth, a carei familie a condus ziarul din momentul in care stra-strabunicul sau l-a cumparat in 1993, a fost inlocuita in pozitia de publisher de catre un fost oficial al Administratiei Reagan, Frederick J. Ryan Jr., unul dintre fondatorii platformei de informatii politice Politico, principal competitor al The Washington Post. Decizia, scrie ziarul in anuntul oficial, i-a apartinut proprietarului Jeff Bezos.

Ziarul noteaza ca, dupa ce a cumparat The Washington Post in urma cu un an, omul de afaceri Jeff Bezos a pastrat intacta, o vreme, conducerea ziarului. Dar luna trecuta i-a spus lui Weymouth ca a ales un nou publisher, in timp ce sefa actuala a publicatiei va ramane in cadrul acestei institutii de presa pana la sfarsitul anului, in calitate de consilier.

Ea este inlocuita de Frederick J. Ryan Jr., care si-a petrecut multa vreme cladindu-si cariera politica in Administratia Reagan, ajungand inalt consilier prezidential. El s-a numarat printre fondatorii platformei de jurnalism politic Politico.com, unde a fost, de la infiintare (2007), presedinte si CEO. El a fost inlocuit la conducerea acestei platforme anul trecut, de catre unul dintre sefii echipei editoriale, Jim VandeHey, venit de la The Washington Post.

Ziarul il citeaza pe Ryan spunand ca ziarul va continua "strategia de crestere" ce a presupus, pana acum, investitii in inovatii care sa-i extinda audienta in mediile digitale. Iar publicatia aminteste ca de la preluarea sa de catre Bezos - unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din lume, fondator al Amazon.com - au fost angajati zeci de ziaristi si au fost lansate numeroase initiative digitale.