Posturile moldovenesti de televiziune EURO TV si Alt TV au fost preluate de milionarul Ilan Shor, un apropiat al cercurilor politice si de afaceri din Rusia, transmite site-ul deschide.md. Conform unor surse din cadrul redactiei, noua conducere a posturilor a infiintat deja o redactia de limba rusa la Euro TV si au renuntat la orientarea pro-Romania si pro-europeana pe care postul a avut-o.

Prima sedinta de redactie la Euro TV a avut loc - noul producator general, Dumitru Chitoroaga, a fost prezentat ieri angajatilor actuali. El a confirmat pentru deschide.md ca a primit oferta din partea noilor investitori si a dat si numele celui care l-a recrutat - Vladimir Novosadiuc.

Dumitru Chitoroaga este cunoscut in massmedia locala ca un mare sustinator al moldovenismului statalist. El s-a ocupat anterior de promovarea paginilor web moldovenii.md si Patriotii Moldovei, scrie sursa citata.

Vladimir Novosadiuc, cel care i-a lansat oferta lui Chitoroaga, este si seful francizei Ria Novosti in Republica Moldova. Ria este o instituie de presa afiliata administratiei de la Kremlin. Portalul careia este gestionat de compania de stat Rossia Segodnea.