Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a ajuns in atentia presei de satira dupa ce, intr-o emisiune televizata a spus ca Romulus si Remus au fost crescuti in padure de o vulpe in loc de lupoaica. Pana si Antena 3 a ironizat gafa ministrului. In timpul emisiunii "La ordinea zilei" pe burtiera au aparut mai multe mesaje ironice: "Domnule ministru, de ce are vulpea coada?", "Pricopie, decat un ministru" si o imagine in care ministrul tine o vulpe in brate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Captura Antena 3 - 15 septembrie 2014

Captura Antena 3 - 15 septembrie 2014

Foto: HotNews.ro

Times New Roman a scris ca "Pricopie a introdus in programa scolara 10 noi lecturi obligatorii, despre care el insusi spune ca l-au marcat profund: "Moartea girafei", de Nicolae Labis; Fabula "Greierele si albina", de La Fontaine; "Strutul", de I. Al. Bratescu-Voinesti; Romanul istoric "Fratii Ratoni", de Sadoveanu; "La bufnite!", de Gala Galaction; "Vulpea de stepa", de Hermann Hesse; "Ursuletul schiop", de Elena Farago; "Fram, rasul polar", de Cezar Petrescu; "Serpoaica tanara, iubirea", de Nichita Stanescu si "Capra cu trei miei", de Ion Creanga" ca sa fie prost pana la capat.

Academia Catavencu scrie "De la Roma pan' la Nistru, tot romanul e Ministru!", un pamflet in care propune un test cu intrebari grila pentru viitorii candidati pentru acest post. Printre intrebarille propuse se numara:

Ce fel de frati au fost Romulus si Remus?

a) Gemeni.

b) Siamezi.

c) Nu stiu, frate, da' de ce ma-ntrebi?!

Cum il chema pe bunicul celor doi?

a) Numitor.

b) Numitor Comun, cred ca era rom, nu roman.

c) Eu nu l-am apucat nici pe bunica-miu, de unde sa stiu de ala?!

Cine i-a mai hranit, alaturi de lupoaica?

a) O ciocanitoare.

b) Ciocanitoarea Woody.

c) Cred ca lupul a facut si el ceva, nu?

Nici pe Facebook Pricopie nu a scapat de ironii, pe reteaua de socializare aparand o imagine in care lupoaica din bratele imparatului Traian, la statuia din fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, a fost inlocuita cu o vulpe.