Presedintele CNA, Laura Georgescu, a semnat decizia de intrare in vigoare a noului Regulament de organizare si functionare (ROF) a institutiei, a anuntat marti Valentin Jucan, membru al Consiliului, intr-un comunicat de presa. Laura Georgescu a semnat documentul - adoptat saptamana trecuta de majoritatea membrilor CNA, in cadrul unei sedinte la care ea nu a participat - in pofida faptului ca acesta ii reduce considerabil din atributii. Sefa Consiliului a ridicat insa obiectiuni legate de corelarea cu prevederile mai multor legi.

Potrivit lui Valentin Jucan, sefa CNA a semnat decizia dupa ce el anuntase o conferinta de presa pe tema functionarii CNA, conferinta anulata intre timp. Membrul Consiliului precizeaza:

  • "Documentul contine obiectiuni legate de corelarea cu prevederile Legii contenciosului administrativ, Legii functionarului public si Legii finantelor publice. Pot deduce din aceste obiectiuni faptul ca, in ciuda angajamentului luat in fata senatorilor din Comisia pentru cultura, doamna Georgescu va bloca punerea in aplicare a noului ROF prin atacarea acestuia in contencios administrativ. Mizez, totusi, pe o minima luciditate a sefei CNA, mai ales ca un eventual astfel de demers ar fi fara fundament juridic, unicul scop al unei contestari fiind acela de a bloca in continuare activitatea Consiliului."

Valentin Jucan mai precizeaza ca va refuza in continuare sa participe la sedintele CNA care vor fi prezidate de Laura Georgescu. Acestea vor fi insa mai putine daca noul ROF va fi mentinut, avand in vedere ca acest regulament prevede intre altele ca sedintele vor fi prezidate prin rotatie de fiecare membru CNA.

Marti dimineata, vicepresedintele CNA, Viorel Vasile Buda, si-a anuntat demisia din aceasta functie, invocand motive personale. Narcisa Iorga, membru CNA, nota atunci pe Facebook faptul ca, vicepresedinte fiind, Viorel Vasile Buda avea posibilitatea sa semneze noul ROF in locul Laurei Georgescu. Vezi detalii