Pe blogul jurnalistului Robert Turcescu a aparut duminica o postare intitulata "Marturisire si spovedanie", in care acesta scrie ca ar fi fost "lt.-colonel sub acoperire". Robert Turcescu are telefonul inchis si pana la ora publicarii acestei stiri nu a putut fi contactat, astfel incat nu este clar deocamdata daca postarea ii apartine sau pagina sa a fost sparta.

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor", se arata in postarea de pe blogul lui Turcescu.

La aceasta sunt atasate scanuri cu presupusele state de plata si livretul militar, in acesta din urma mentionandu-se ca Turcescu ar fi fost avansat in 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B (indicativul Directiei personal si mobilizare din Statul Major General, Bucuresti - n.r.).

Postarea este cu atat mai stranie cu cat dezvaluirea calitatii de ofiter acorperit al unui serviciu de informatii, chiar si de catre cel in cauza, reprezinta o incalcare a legii.

UPDATE 2 B1 TV anunta ca Robert Turcescu este invitat de la ora 21.00 in emisiunea Sorinei Matei.

Cum suna promo-ul de la B1: "In aceasta seara, jurnalistul Robert Turcescu... si poate mai mult decat atat... este invitatul Sorinei Matei la Actualitatea Romaneasca, de la ora 21.00."

UPDATE Un cititor al blogului lui Turcescu semnaleaza ca fotografia de pe asa-zisele documente este decupata din fotografia de prezentare a lui Turcescu de pe site-ul sau.

Vom reveni cu detalii.