Jurnalistul Catalin Tolontan a comentat, duminica seara, pentru Paginademedia.ro, marturisirea lui Rober Turcescu ca a fost ofiter sub acoperire: "Sunt si eu uluit, desi n-am nicio certitudine daca este o farsa sau un lucru adevarat. Initial ceea ce am crezut este ca e o farsa-parabola facuta de un ziarist, care sa arate cum ar putea sa sune spovedania candidatului la prezidentiale care ar fi agent acoperit. Ce ma deruteaza este insa nonreactia Ministerului Apararii care, in mod normal, ar trebui sa spuna daca ar fi o farsa, ca jurnalistii sunt cu metaforele, iar ei cu operatiunile acoperite si sa nege orice legatura cu evenimentele acestea", a declarat Catalin Tolntan.

Robert Turcescu a confirmat duminica seara, in direct la B1 TV, ceea ce postase initial pe blog: ca a fost ofiter sub acoperire.

Inainte de declaratiile facute la B1, Turcescu postase pe blog un text cu titlul Marturisire si spovedanie, in care spunea ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Ziaristul a postat copia ale unui livret militar cu fotografia lui si doua state de plata.

Livretul militar mentioneaza ca Robert Turcescu a fost avansat in 2010 la gradul de locotenent-colonel de Unitatea Militara 02515 B. Hotnews.ro a scris ca acesta este indicativul Directiei personal si mobilizare din Statul Major General, Bucuresti.