Adrian Botan, seful creatiei la agentia McCann Bucuresti si coordonator al creatiei McCann pentru Europa Centrala si de Est, a fost numit intr-una dintre cele mai importante pozitii internationale pentru un publicitar - sef pentru contul global Nestle, unul dintre cei mai importanti clienti ai McCann. Potrivit unui comunicat McCann Worldgroup, prezentat de Adrian Botan si pe pagina sa e Facebook, el isi va pastra si pozitia in cadrul agentiei din Romania.

Adrian BotanFoto: McCann

Comunicatul il prezinta pe Botan drept unul dintre cei mai cunoscuti directori de creatie in publicitatea central si est-europeana, el fiind primul care a adus Grand Prix-uri Cannes Lions la Bucuresti, in 2011. Tot sub conducerea lui, reteaua MCann - Europa Centrala si de Est a fost desemnata "Network Agency of the Year" la premiile de specialitate Golden Drum, in doi ani consecutivi - 2013 si 2014. Recunoasterea acordata anul acesta a fost anuntata in urma cu 10 zile.

  • McCann precizeaza ca functii similare cu cea acordata acum lui Botan - Global Executive Creative Director - mai au doar trei publicitari ai retelei: James Dawon-Hollis, Bill Wright si John Mescall, care se ocupa de creatia pentru cei mai importanti clienti globali ai McCann.

McCann Worldgroup este o companie ce face parte din grupul de comunicare Interpublic, avand peste 23.000 de angajati in peste 120 de tari. Ea opereaza prin McCann Erickson (publicitate), MRM/McCann (digital), Momentum (experienta de brand), UM (media), Weber Shandwick (PR) si alte servicii specializate.