PSD a reclamat la politie o ziarista care a postat pe Facebook rezultatul alegerilor din Noua Zeelanda in primul tur al alegerilor prezidentiale, afirmand ca, in acest fel, sunt influentati alegatorii in ziua votului, scrie cotidianul local Ziarul Hunedoreanul.

Monalise Hihn, Monalise Hihn, care lucreaza la stiriflux.ro si Europa FM, a fost chemata la audieri la Politia Deva, in urma unei plangeri a PSD Hunedoara.

PSD Hunedoara cerea in plangerea adresata politiei "inlaturarea de indata" a unui mesaj pe care ziarista il postase pe contul sau de Facebook, in ziua alegerilor, potrivit sursei citate.

Ce mesaj postase Monalise Hihn pe Facebook: "Procesul electoral in Noua Zeelanda s-a inchis: Klaus Iohannis 66, Monica Macovei 28, Elena Udrea 13, Victor Ponta 7, Calin Popescu Tariceanu 6, Corneliu Vadim Tudor 6, Teodor Melescanu 2, Funar 4, Dan Diaconescu 2, Kelemen Hunor 1".

"Este interzisa campania electorala in audio-vizual, in spatiul public, in sectiile de votare s.a.m.d. Le recomand calduros celor de la PSD Hunedoara sa citeasca legislatia postata pe site-ul www.bec.ro. Si ce campanie electorala am facut, cand toata ziua am postat pe contul meu exit-poll-urile care il dadeau castigator pe Victor Viorel Ponta? Dincolo de ridicolul absolut al situatiei este altceva - TEAMA lor!

Mai este ceva mult mai grav - apucaturile stalinisto-ceausisto-comuniste. Nu cred ca mai exista in tara aceasta un caz similar de plangere formulata impotriva cuiva. Sigur ca datele le-am preluat de la altii, ca nu sunt chiar prezicator in stele. A fost plin internetul duminica de ele. Apropo, domnilor de la PSD, nu exista reglementari in ceea ce priveste spatiul virtual. Am vazut aceasta duminica, exact pe pagina oficiala a candidatului dumneavoastra, Victor Viorel Ponta, care ne indemna in limba engleza sa stam calmi si sa il votam. N-a facut nimeni plangere impotriva lui.

Stiti ce am invatat din aceasta patanie? Ca va e foarte frica si de umbra voastra. Va e frica pentru ca va imaginati ca daca Victor Viorel Ponta nu castiga va veti pierde puterea, si cat va doriti sa ne controlati! Pana si conturile de pe retelele de socializare sunt un pericol pentru voi! Nu suportati ideea ca exista oameni care nu gandesc ca voi! 'Gandim la fel, simtim la fel!', nu-i asa?! Chiar nu cred ca se poate!", a explicat Monalise Hihn, pe stiriflux.ro.

Jurnalista din Hunedoara a precizat ca nu crede ca plangerea celor de la PSD Hunedoara va avea vreun efect juridic asupra ei.