Adrian Nastase a depus pe 21 octombrie o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), in care il reclama pe jurnalistul Gandul Attila Biro, fostul premier fiind nemultumit de doua articole in care ziaristul a relatat despre participarea sa la un eveniment al Ministerului Afacerilor Externe, informeaza gandul.info. Potrivit publicatiei citate, Nastase sustine ca articolele au incalcat principiul nedescriminarii si ca i-a fost afectat dreptul la exprimare.

Adrian Nastase l-a reclamat pe jurnalistul Gandul la CNCD pe motiv ca, relatand critic despre participarea fostului ministru la un eveniment al MAE pentru tinerii diplomati, i-a fost afectat dreptul la libera exprimare si, in acelasi timp, a fost discriminat.

Concret, Adrian Nastase a scris urmatoarele in plangerea trimisa catre CNCD:

"Pe site-ul gandul.info, a fost publicat in data de 16 octombrie 2014, un articol intitulat , sub semnatura lui Biro Attila. Ulterior, la 13 octombrie 2014, acelasi jurnalist a publicat articolul .

Consider ca aceste articole incalca principiul nedescriminarii, afectand dreptul meu la libera exprimare si pe cel referitor la activitatea profesionala, in conditiile in care sentintele judecatoresti care m-au vizat nu contin nici un fel de limitare in aceasta privinta.

De aceea, va rog sa examinati continutul articolelor mentionate (pe care le anexez) si sa exprimati un punct de vedere".