Vlad Tausance, cel care a condus comunicarea online in campania lui Klaus Iohannis, afirma, intr-un interviu acordat Andreei Vasile si publicat pe blogul acesteia, ca, potrivit retetelor "tampite", Klaus Iohannis ar fi considerat "un produs politic greu de promovat online".

"Daca este sa ne luam dupa retete, Klaus Iohannis este un produs politic greu de promovat online. Nu face poze cu pisici (desi are peste 5 azilante la curte), refuza sa-si foloseasca familia in campanie (desi are o sotie minunata si eleganta), nu vrea sa intre in detalii despre viata personala (desi este pasionat de ciclism si de trandafiri), nu este spumos (desi are un sarcasm sibian de clasa), nu se lasa umanizat (desi este mai mult om decat om politic)", spune Vlad Tausance, inainte de a adauga:

"Stii ce? Toate retetele astea sunt niste tampenii. Tot ce am facut a fost sa fim coerenti in comunicare cu adevarata lui personalitate. Omul este un BMW intr-o piata de masini coreene second hand. Este griul-argintiu plictisitor? Sunt moderatia sau consecventa defecte? Este seriozitatea un handicap? E atat de plictisitoare decenta?".

Acesta povesteste ca s-a ocupat in principal, de "branding si de strategie online, apoi de strategie de continut, implementare, tuning si certuri cu colegii".

"Strategia a fost curata si de bun simt. Am refuzat sa cosmetizam sau sa trucam personajul real sau sa ne subestimam audienta. La schimb, am incercat sa dam munitie - text, video, foto, grafica ¬ sustinatorilor si sa incurajam initiativele grass-roots.

Din punct de vedere demografic, ne-am concentrat pe mobilizarea haului de potential in participarea la vot: 18-35 de ani, urban, adica exact populatia bastinasa de pe Facebook. Pariul meu personal a fost sa castigam influencerii, sa-i lasam pe ei sa fie exuberanti, avand in vedere ca lucram pentru un candidat sobru. Am avut in spate zeci de ore si de Giga de cercetare proprie, de chestionare si sondaje asociative, am folosit mult A/B testingul, am testat solutii de data-warehouse.

Obiectivele au relativ fost simple: sa castigam primul loc in online - peste 1.000.000 de likeuri si un reach de peste 5.000.000 - apoi sa castigam alegerile. Ne-am depasit obiectivele. Avem mai multi fani ca Merkel sau Hollande, cel mai bun engagement, dar si clipuri cu un milion de unici si peste 100.000 de share-uri, adica mai bine decat Inna sau Obama".

Citeste restul interviului pe andreeavasile.ro