Grupul de presa detinut de Adrian Sarbu, Mediafax Group, si-a cerut insolventa printr-o cerere inregistrata joi la Tribunalul Bucuresti. Instanta nu a stabilit, inca, un termen de judecata pentru acest dosar. Pe de alta parte, Paginademedia.ro scrie ca sechestrul asigurator pus de ANAF pe sumele datorate de clientii Mediafax catre aceasta companie a fost desfiintat in urma cu doua zile.

Mediafax Group reuneste operatiunile de presa scrisa, online si agentie de presa controlate in Romania de Adrian Sarbu, fostul sef de la Pro TV: Gandul.info, agentia Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin etc. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, in 2013 Mediafax Group a inregistrat o cifra de afaceri neta de 17,5 milioane de euro, pierderi de 2,6 milioane de euro, datorii de 15,4 milioane euro, compania avand un numar mediu de 263 de angajati.

  • In septembrie, pe fondul amplificarii tensiunilor intre premierul Ponta si proprietarul Mediafax Group, Adrian Sarbu, clientii Mediafax au primit instiintari de la ANAF prin care erau anuntati de "infiintarea popririi asiguratorii", masura luata din cauza datoriilor de 21 de milioane de lei acumulate de aceasta companie. Atunci, directorul general al Mediafax Group, Orlando Nicoara, declara ca masura a fost contestata in instanta.

Potrivit Paginademedia.ro, contestatia Mediafax a fost admisa pe 25 noiembrie. Solutia instantei:

  • "Admite contestatia la executare. Desfiinteaza decizia de instituire a masurilor asiguratorii nr. 1245317/22.08.2014 si toate actele subsecvente emise in executarea acesteia. Respinge cererea de suspendare a masurilor asiguratorii, ca ramasa fara obiect. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica astazi, 25.11.2014."