​Un grup de oameni de media - Iulian Comanescu, George Orbean si Magda Gradinaru, carora li s-au alaturat, pentru inceput, Cristi Citre si alti cativa jurnalisti - au lansat duminica o noua publicatie online, Jurnalistan.ro. Proiectul a inceput "dintr-o exasperare comuna" a initiatorilor cu privire la "cat de nenorocita a ajuns presa din Romania", cu putine exceptii, potrivit prezentarii de pe site.

Lansarea a avut loc pe 30 noiembrie, ziua alegerilor din Republica Moldova, subiect acoperit pe larg de acest site, ale carui rubrici principale sunt "Exclusiv", "Republica Moldova", "Politica", "Economie", "Externe", "Cultura", "Media/Imagine", "Tech".

  • Printre subiectele publicate la rubrica "Exclusiv" se numara un interviu cu ministrul de Externe Bogdan Aurescu, unul cu presedintele Moldovei, Nicolae Timofti, un altul cu presedintele PDLM Vlad Filat.

Din prezentarea site-ului:

  • "Jurnalistan nu este al nimanui, in sensul de afiliere politica. Am pus mana de la mana resurse si creier ca sa-l facem. Probabil, din punct de vedere politic, ne definim undeva in dreapta centrului, dar asta pur si simplu din afinitati personale si fara sa facem prea mare caz de ce inseamna stanga si dreapta - o discutie destul de intortocheata in Romania. Jurnalistan nu iti impuie capul si ochii cu pseudo-stiri, dictate de partide care impun agenda publica, prin intermediul conferintelor de presa. Jurnalistan nu bate perpetuu campii, in teorii interminabile cu titlul de "analiza" sau "comentariu", desi, ocazional, va teoretiza unele lucruri."