Comisiile de cultura ale Senatului si Camerei Deputatilor au dat, miercuri, aviz negativ cu privire la numirea Narcisei Iorga ca membru in CNA, celelalte doua propuneri - Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu - primind avize pozitive, transmite Mediafax.

Comisiile parlamentare de cultura s-au reunit, miercuri dimineata, pentru a audia candidatii propusi ca membri in CNA de catre Presedintie - Narcisa Iorga si Guvern - Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu.

In ceea ce priveste candidatura Narcisei Iorga, au fost inregistrate 18 voturi "impotriva" si 7 "pentru", a precizat, la sfarsitul sedintei, presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin.

Potrivit lui Severin, ceilalti doi candidati care au fost audiati de catre cele doua comisii parlamentare, Radu Calin Cristea si Gabriel Tufeanu, au primit avize favorabile, de admitere a candidaturii.

Severin a mentionat ca Radu Calin Cristea a intrunit 18 voturi "pentru" si 7 voturi "impotriva", iar Gabriel Tufeanu a primit 14 voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva".

Comisiile urmeaza sa prezinte raportul plenului reunit. Miercuri, de la ora 13.30, urmeaza sa se desfasoare sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Senatului, avand pe ordinea de zi si aceste nominalizari pentru completarea CNA.

La sfarsitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusa pentru un nou mandat de membru titular in CNA, de presedintele Traian Basescu, iar Radu Calin Cristea a fost la randul sau propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodata, Guvernul l-a propus ca membru titular in CNA pe Gabriel Tufeanu.

Consiliul National al Audiovizualului si-a incheiat activitatea la sfarsitul lunii octombrie si o va mai putea relua abia dupa ce Parlamentul va numi noi membri in locul celor ale caror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea si Christian Mititelu.

Pentru ca o sedinta a CNA sa poata sa aiba loc, Consiliul trebuie sa aiba un cvorum de opt din cei 11 membri numiti, potrivit Legii audiovizualului.