Site-ul RussiaToday.ro este activ de cateva zile, fiind lansat in "varianta beta", dupa cum anunta cu cateva zile in urma pagina de Facebook a Russia Today Romania. Site-ul are alte elemente de identitate vizuala decat site-urile RT in principalele limbi de circulatie internationala. El se descrie astfel: "un proiect editorial independent al carui scop este schimbarea perceptiei publice fata de Rusia din Rusia este o amenintare pentru Romania in Rusia este o oportunitate pentru Romania".

  • Pe langa identitatea vizuala diferita, RussiaToday.ro foloseste si numele intreg al televiziunii ruse care este considerata de multi ani a fi principala portavoce a Kremlinului pe plan international. Aceasta a renuntat la numele intreg si s-a rebranduit in "RT" in 2009.

Site-ul include rubrici precum "HotNews" (fara nicio legatura cu site-ul HotNews.ro), "Politica Interna", "Politica Externa", "Military&Intelligence", "Top News" (separat de HotNews), "Eurasia", "Opinii", "Cultura". In deschiderea paginii principale sunt incluse si linkuri catre site-urile Vocea Rusiei, SputnikNews, Russia Insider, dar si catre Stratfor.

  • De altfel, Stratfor beneficiaza de o atentie aparte, una dintre principalele stiri de miercuri dupa-amiaza, pe site-ul RussiaToday.ro, referindu-se la o vizita "istorica" intreprinsa la Moscova de seful acestui centru de analiza.

Printre semnatari se numara Dan Musetoiu - directorul de programe al The Money Channel, care a anuntat acum trei luni intentia de a lansa un produs editorial cu numele Russia Today in Romania -, Adrian Bancila, Ioan Buduca, Luiza Moldovan.

La rubrica "Despre noi" se precizeaza, intre altele:

  • "Fara a fi in posesia unei cercetari sociologice "la zi", putem presupune totusi ca un rol important in aparentul imobilism al perceptiei este dat de mijloacele de informare din Romania, integrate perfect in mainstream-ul occidental pe temele care tin de Rusia.
  • RussiaToday.Ro este un proiect editorial independent al carui scop este schimbarea perceptiei publice fata de Rusia din - Rusia este o amenintare pentru Romania in - Rusia este o oportunitate pentru Romania.
  • Ne-am ales acest scop pentru ca, in opinia noastra, reprezinta adevarul. Criza actuala de comunicare intre Est si Vest ascunde germenii unei reasezari geopolitice imposibil de ascuns sub pres, care ne priveste si pe noi, romanii. Accesul la informatie din mai multe surse, in aceste conditii, devine obligatoriu pentru persoanele preocupate de prezentul si de viitorul lor.
  • RussiaToday.Ro este un proiect editorial, nu unul politic. Este importanta aceasta precizare, in conditiile in care media romaneasca de informare este finantata, ancorata, folosita exclusiv de platforme politice.
  • Primul pas al acestui proiect este acest site. Deocamdata in varianta beta; forma si continutul se vor imbunatati in timp. Pasii urmatori vor fi print si tv."