Mediafax Group a intrat oficial in insolventa, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Cererea a fost inregistrata de catre grupul de presa detinut de Adrian Sarbu. Tribunalul Bucuresti a desemnat ca administrator judiciar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL, care va avea o remuneratie provizorie de 5000 lei din averea debitorului.

Potrivit deciziei, cererile creditorilor vor fi considerate cereri de declarare a creantelor si vor fi analizate ca atare de catre administratorul judiciar.

Au fost fixate urmatoarele termene limita:

a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la sentinta de deschidere a procedurii - 10 zile de la notificare, precum si termenul de solutionare a opozitiilor, care nu va depasi 5 zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora

b) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului - 02.02. 2015

c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante - 23.02.2015

d) termenul de definitivare a tabelului creantelor - 23.03.2015

e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor - 02.03.2015

Mediafax Group reuneste operatiunile de presa scrisa, online si agentie de presa controlate in Romania de Adrian Sarbu, fostul sef de la Pro TV: Gandul.info, agentia Mediafax, Ziarul Financiar, Business Magazin etc. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, in 2013 Mediafax Group a inregistrat o cifra de afaceri neta de 17,5 milioane de euro, pierderi de 2,6 milioane de euro, datorii de 15,4 milioane euro, compania avand un numar mediu de 263 de angajati.