Serialele turcesti cuceresc publicul din America Latina obisnuit de multi ani cu telenovelele locale insa dornic de teme cinematografice incarcate de mai mult romantism, scrie AFP, citata de Agerpres.

Succesul unui prim serial turcesc difuzat in Chile, intitulat "Arabian Nights" s-a extins la tarile din jur - Argentina, Columbia, Peru, Bolivia - si tinde sa cuprinda intreg continentul, relateaza sursa citata.

"Serialele turcesti spun povesti romantice foarte traditionale, care contin in fond marile teme universale care nu se perimeaza niciodata", a explicat sociologul Manuela Gumucio, seful Observatorului Media din Chile.

In America Latina, unde prolifereaza astazi povesti "narcotelenovelistice" legate de traficul de droguri, precum si seriale erotice, melodramele turcesti despre povesti de dragoste au cautare in randul publicului, a declarat pentru AFP criticul de televiziune Rene Naranjo.

"Telenovele latino-americane au alunecat spre teme mai violente si sexuale explicite, abandonand publicul lor traditional: femeile de peste 45 ani care se uita la televizor si care aspira masiv la intoarcerea la povesti clasice de dragoste", spune Naranjo.

Saptamana trecuta, Canalul 13 de televiziune din Chile a lansat serialul "Sultan" inspirat din viata padisahului Soliman Magnificul, unul dintre conducatorii cei mai proeminenti ai Imperiului Otoman in secolul al XVI-lea, avand in rolul principal pe actorul turc Halit Ergent, noteaza AFP mentionand ca actorul care joaca rolul principal in "Arabian Nights" este considerat deja un star de cinema de publicul de televiziune din Chile.