Jurnalistul Catalin Striblea, care s-a despartit de postul Romania TV, trece la postul de stiri B1 TV, incepand din anul 2015, relateaza Paginademedia.ro. "In ultima luna, de cand am inceput discutiile cu Romania TV legate de colaborarea pentru anul urmator, a inceput sa ma sune lume din piata. Avem un acord de principiu si sper sa incepem in luna ianuarie", a declarat Striblea in legatura cu venirea la postul B1.

Catalin StribleaFoto: Facebook.com/catalin.striblea

Striblea este a doua vedeta a postului Romania TV care pleaca la B1 TV, dupa Silviu Manastire, realizatorul emisiunii "Dosar de politician", care a anuntat, sapatamana trecuta, ca paraseste televiziunea controlata de politicianul Sebastian Ghita.

Catalin Striblea si-a anuntat pe blogul sau plecarea de la Romania TV, aratand ca nu a fost "de acord in totalitate" cu "drumul ales de conducerea" televiziunii. El realiza emisiunea "Ultima Ora" la Romania TV, duminica fiind ultima editie la care a participat, la acest post.

"Drumul ales de conducerea Romania TV in ultimele luni, nu a fost unul cu care sa fiu de acord in totalitate. Si ei stiu asta. Dar eu unul nu fug cand dau de greu. Imi exprim ideile si fac ce se poate face. Programul nostru, Ultima Ora, a fost corect si ne-am asumat tot ce a fost acolo", a explicat Striblea.

"De ce am plecat? Uneori am simtit ca sunt mai multe lucrurile care ne despart, decat cele care ne legau. De ce au vrut ei sa plec? Nu mi-e foarte clar, dar probabil ca e vorba de acelasi sentiment", a mai aratat el.

In privinta reprosurilor pe care le face sefilor sai din Romania TV, Striblea mentioneaza: "Mi-ar fi placut ca lucrurile sa fie mai clare".

Jurnalistul a mai afirmat ca anterior a primit oferte de la conducatori de redactii, in ultimul an, dar nu a fost pregatit atunci sa le accepte. "Poate de acum inainte", afirma Striblea.

"Cred ca voi ramane tot in presa, desi inca mai visez si la varsta asta ca as putea face si altceva (...) Sper sa-mi gasesc locul", mai scrie el.