RCS&RDS a scos din grilele sale, de cablu si satelit, televiziunile americane Universal Channel si Diva, in noaptea de Revelion, au declarat joi, pentru Mediafax, surse din industria de telecomunicatii.

Universal Channel si Diva au fost scoase atat din grilele de cablu ale RCS&RDS, cat si de pe platforma digitala (DTH) Digi a RCS&RDS, potrivit unor comentarii postate de abonati nemultumiti ai RCS&RDS pe pagina de Facebook a companiei de telecomunicatii.

Pana la ora difuzarii acestei stiri, reprezentantii RCS&RDS nu au facut un anunt oficial in acest sens.

RCS&RDS a scos din grila aceste televiziuni fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

In momentul difuzarii acestei stiri, pe cele doua pozitii din grilele RCS&RDS pe care erau retransmise Universal Channel si Diva apare mira.

Contactati joi de agentia Mediafax, reprezentantii companiei americane Universal Networks International, care detine televiziunile Universal Channel si Diva, au declarat: "Contractul de distributie dintre Universal Networks International si RCS&RDS pentru televiziunile Univesal Channel si Diva a expirat si, in pofida discutiilor de reinnoire a distributie, nu s-a ajuns la o intelegere. Ca urmare, RCS&RDS a decis sa scoata televiziunile din grila sa incepand cu 31 decembrie. Ne pare rau ca abonatii RCS&RDS vor fi afectati de aceasta situatie".

Reprezentantii Universal Networks International au precizat ca telespectatorii romani pot urmari in continuare programele Universal Channel, incluzand serialele "Arcasul", "Spionul cibernetic", "O familie de politisti", "Hawaii 5.0" si "Doi barbati si jumatate", pe alte platforme din Romania, printre care Telekom Romania si NextGen.

De asemenea, televiziunea Diva, care difuzeaza seriale si sezoane in premiera precum "Hartuitorii", "Sotia perfecta", "Jurnalele vampirilor", "Cu sange rece", este in continuare disponibila la Telekom Romania, UPC Romania, NextGen si pe alte platforme.