Liderii Uniunii Europene au in vedere infiintarea unui nou canal de televiziune in limba rusa, destinat combaterii propagandei ruse in Europa, a declarat ministrul de externe al Letoniei, Edgars Rinkevics, intr-un interviu pentru BuzzFeed News.

"Televiziunea rusa, in special in ultimii doi ani, a fost foarte agresiva in ceea ce nu mai poate fi considerat jurnalism normal, ci este mai degraba un razboi informational si propaganda", a spus Rinkevics.

Propunerea care este discutata, a explicat ministrul leton, este "de a investi in comun in surse alternative de informare - nu surse alternative de propaganda, ci un post de televiziune european alternativ normal, cu divertisment, cu stiri, dar cu informatii foarte exacte".

Rinkevics a mai precizat ca intre 13 si 15 state membre UE si-au exprimat in mod informal sustinerea pentru aceasta idee, de la micile tari de la frontiera de est a Uniunii, pana la tarile scandinave, Polonia si Marea Britanie.

Potrivit ministrului, aceasta initiativa este in special importanta pentru Letonia si Estonia, unde traiesc un numar semnificativ de vorbitori de limba rusa.