Multe institutii media importante din Europa si SUA au optat sa nu preia, in editiile lor de joi, caricaturile publicatiei franceze Charlie Hebdo. Altele, insa, nu doar ca au publicat imaginile care s-au raspandit oricum, fulger, pe Internet in ultimele 24 de ore, ci chiar le-au editat pentru a le intari mesajul sau pentru a-l adapta la situatia produsa de atacul sangeros asupra redactiei revistei de satira.

Caricatura Charlie Hebdo in Washington PostFoto: Captura ecran

Daca New York Times a decis rapid sa nu publice nicio caricatura a Charlie Hebdo in care apare Profetul Mahomed, la Washington Post situatia a fost mult mai complexa. In sectiunile informative, ziarul a decis sa nu publice deloc asemenea imagini. Dar una dintre caricaturi a aparut la sectiunea de opinii si editoriale, care functioneaza cu o conducere editoriala complet separata.

Tot in SUA, printre primele surse de informare care au preluat caricaturile jurnalului francez sunt cele online, precum BuzzFeed sau Huffington Post. Imagini au aparut pe multe alte site-uri, in special cele care se adreseaza in special industria de media si divertisment - de la Variety la Poynter.org, in special in materiale referitoare la dezbaterile internationale despre oportunitatea si corectitudinea publicarii unor astfel de imagini.

Dincoace de Atlantic, caricaturile Hebdo au gasit, joi, spatiu in special pe paginile ziarelor din Europa continentala. Cele germane, indeosebi, au considerat ca dovedesc solidaritate cu jurnalul francez si rezistenta la amenintarea terorista publicand un numar cat mai mare de caricaturi sau intarindu-le mesajul prin propriile modificari grafice, inclusiv pe prima pagina.

Berliner Kurier:

Publicatia berlineza BZ:

Berliner Zeitung:

Hamburger Morgen Post:

Der Tagesspiegel:

El Pais:

Caricatura Charlie Hebdo in El Pais

Caricatura Charlie Hebdo in El Pais

Foto: Captura ecran

La Repubblica:

O colectie de pagini intai ale unor ziare din toata lumea, referitoare la Charlie Hebdo - caricaturi proprii, caricaturi preluate din CH, informatie bruta si mesaje de solidaritate:

In Romania, doua ziare au iesit, joi, in evidenta prin decizia de a publica pe prima pagina caricaturi si grafice, optand pentru propriile materiale, nu pentru preluari din Charlie Hebdo.

Gazeta Sporturilor:

Post by Catalin Tolontan.

Evenimentul Zilei:

Post by evz.ro.