CNA a amendat Kanal D cu 10.000 de lei pentru un schimb de insulte intre Nelson Mondialu' si Luis Lazarus. Nasul TV a primit 5.000 de lei amenda pentru limbaj injurios intr-o emisiune a lui Grigore Cartianu. Membrii forului audiovizual nu a reusit sa ajunga la un numitor comun in privinta amendarii Realitatea TV, pentru afirmatiile lui Rares Bogdan la adresa primarului Sorin Oprescu si Luikoil.

  • CNA a amendat, marti, postul Kanal D cu 10.000 de lei pentru o emisiune WOWbiz din 1 octombrie, in care Nelson Mondialu' si Luis Lazarus s-au insultat reciproc. Amenda a fost data pentru limbaj injurios, desi realizatorul Madalin Ionescu a spus ca a facut eforturi pentru a aplana disputa verbala dintre cei doi. Membrii CNA au notat si ca emisiunea a folosit incadrarea gresita, "12" (emisiune interzisa copiilor sub 12 ani), ei apreciind ca o astfel de emisiune nu poate fi difuzata pana la ora 23.00.
  • Postul Nasul TV a primit o amenda de 5.000 de lei pentru emisiunea "Cronica de noapte" din 17 noiembrie - la o zi dupa ziua alegerilor - pentru ca realizatorul Grigore Cartianu nu a respectat obligatia de a nu permite invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios. Mai precis, este vorba despre o serie de afirmatii facute in acea emisiune de jurnalistul Laurentiu Ciocazanu la adresa guvernarii, PSD si purtatorului de cuvant al PSD, Gabriela Vranceanu Firea.
  • CNA a decis, marti, sa reia intr-o sedinta ulterioara votul de sanctionare a postului Realitatea TV, in cazul caruia a analizat, marti, doua emisiuni din toamna. Este vorba despre o emisiune in care Rares Bogdan se dezlantuia impotriva primarului Sorin Oprescu, pe care, in contextul problemelor de trafic, il numea "o catastrofa", "cretin" si seful unei institutii care ar trebui "dinamitate"; respectiv, o emisiune in care tot Rares Bogdan ataca intr-un limbaj extrem de dur compania Lukoil, acuzata de spalare de bani si evaziune fiscala si in care realizatorul indemna telespectatorii sa "nu cumva sa calcati in benzinariile Lukoil". Membrii CNA au votat trei propuneri de amendare - 30.000 de lei, 10.000 de lei si o propunere intermediara de 10.000 de lei, luand in considerare diverse probleme, de la incalcarea regulilor de informare obiectiva la separarea faptelor de opinii. Niciuna dintre propuneri nu a intrunit numarul minim necesar se sase voturi pentru a fi adoptata, fapt pentru care un nou vot va avea loc intr-o sedinta ulterioara.