Digi Sport va transmite in direct Liga 1 si Cupa Ligii, din februarie, fara ca RCS&RDS sa percpeapa vreun cost suplimentar la abonament, potrivit unui comunicat al companiei. Pana in prezent, meciurile din Liga 1 au putut fi vazute la alti operatori de cablu doar pe Look TV, post transmis in pachete separate. Digi Sport va transmite meciurile din Liga 1 si Cupa Ligii pana in 2019.

Meciurile vor putea fi urmarite si online, pe platforma Digi Online, disponibila clientilor RCS&RDS. Competitiile vor fi in direct si pe site-ul Digisport.ro si pe m.digisport.ro. Digisport va transmite toate cele 9 meciuri de etapa.

Presa sportiva anuntase, in prealabil, intelegerea intre RCS&RDS si reprezentantii companiei Intel Sky Broadcast, care detine drepturile pentru Liga 1. Sport.ro il citeaza pe Dumitru Dragomir, care spune ca intelegerea ar fi fost incheiata acum doua zile, contra sumei de 12 milioane de euro, Digi urmand sa nu preia Look TV ci sa transmita meciurile cu productia proprie. Pe de alta parte, GSP.ro scrie ca discutiile s-au incheiat ieri seara si ca Look TV ar urma sa transmita in continuare mecurile din Liga 1.

  • In tur, RCS&RDS - care transmisese Liga 1 in perioada 2008-2014 - nu a transmis meciurile din Ligii, postul Look TV fiind transmis in sistem pay-per-view in principal de Dolce. Asa se face ca audientele meciurilor, inclusiv cele ale Stelei, au ajuns sa inregistreze recorduri negative de audienta In decembrie, Catalin Tolontan scria pe blogul sau: "Arpad Paszkany ar avea nevoie de 200.000 de euro pe zi, de acum și pînă la finalul  lui ianuarie 2015, ca să poată plăti tranșa a doua a drepturilor TV de Liga 1. (...) UPC, Romtelecom (...) au dat ceva bani. Dar nu cît să acopere suma de 27,5 de milioane de euro, fără TVA, cît costă drepturile pe un an. RCS-RDS n-a cedat și, astfel, a asigurat nerentabilitatea investiției lui Paszkany. La disperare, omul din Cluj a încercat să vîndă celor de la RCS-RDS tot contractul, dar de ce să cumpere Teszari scump cînd poate lua nițel mai tîrziu mult mai ieftin? (...)  Dacă patronul lui CFR nu face rost de sumă într-o lună și jumătate, e probabil să rezilieze contractul, fără vreo penalizare. (...)"