Digi Film si Digi24 difuzeaza, in direct de la Los Angeles si in exclusivitate pentru Romania, in seara de duminica 22 februarie spre luni 23 februarie, de la ora 02:00, Gala Premiilor Oscar 2015. Evenimentul va fi comentat de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Premiile Academiei Americane de Film se decerneaza inca din 1929 si sunt televizate din 1953. Peste 200 de tari difuzeaza ceremonia de la Hollywood, care rasplateste cele mai importante realizari in domeniul cinematografiei in decursul unui an.

Membrii Academiei Americane de Film, aproape 6000 de profesionisti, isi voteaza preferatii cu peste doua luni inainte. Procesul este secret, asa cum secrete sunt si rezultatele pana in momentul in care plicurile sunt deschise pe scena Kodak/Dolby Theater din Los Angeles. Pe lista favoritilor din acest an se numara peliculele "The Grand Budapest Hotel" si "Birdman", fiecare concurand la noua categorii.

Pentru premiile de interpretare, criticii de film au o singura favorita certa: Juliane Moore, recenta castigatoare a Globului de Aur pentru rolul din pelicula "Still Alice". In ceea ce priveste cel mai bun actor in rol principal, pe lista favoritilor se afla Michael Keaton, Eddie Redmayne si Benedict Cumberbatch. Expertii in industria de film ii acorda sanse mari si lui Bradley Cooper in rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militara a Statelor Unite.

Digi Film si Digi24 prezinta anul acesra cea de-a 87-a editie a premiilor Oscar, in noaptea de 22 spre 23 februarie, de la ora 02:00, si, in rezumat, in seara de 23 februarie, printr-o transmisiune in direct de la Kodak Theater. Gala Premiilor Oscar va putea fi urmarita on-line pe www.digi-film.ro si pe platforma Digi Online, disponibila gratuit abonatilor RCS & RDS la serviciile de televiziune si internet fix.