Jurnalistul american Jim Clancy a demisionat, vineri, de la CNN, dupa 34 de ani in care a lucrat la aceasta televiziune, in urma unei dezbateri controversate, pe Twitter, cu activisti pro-Israel despre atacul terorist de la redactia saptamanalului francez Charlie Hebdo, informeaza ynetnews.com, citat de Mediafax.

Jim ClancyFoto: Captura YouTube

Prezentatorul CNN a dat publicitatii, vineri, o declaratie in care a anuntat ca paraseste televiziunea americana de stiri, unde a lucrat in ultimii 34 de ani. Anuntul a fost facut public la o saptamana dupa ce Jim Clancy a fost implicat intr-o dezbatere controversata pe platforma online Twitter, cu o serie de activisti pro-Israel, despre atacul terorist produs pe 7 ianuarie la sediul din Paris al saptamanalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti.

Pe 7 ianuarie, Jim Clancy a publicat un mesaj pe contul sau de Twitter, in care descria caricatura profetului Mahomed, publicata de revista Charlie Hebdo, ca neluandu-l in deradere pe profetul musulman. "Ei (caricaturistii de la Charlie Hebdo, n.r.) luau in deradere modul in care LASII au incercat sa distorsioneze cuvintele lui. Fiti atenti", a scris Clancy.

Mesajul lui Jim Clancy a atras o serie de raspunsuri din partea utilizatorilor platflormei, care urmaresc in mod curent ce publica jurnalistul. "Total neadevarat. Revista a mai fost tinta in trecut, din cauza unui numar in care Mahomed aparea ca editor invitat", a scris Oren Kessler, director adjunct de cercetare in cadrul Fundatiei pentru Apararea Democratiei, contrazicand interpretarea lui Clancy.

Jurnalistul CNN a publicat apoi mesajul "Hasbara?", ca raspuns, sugerand ca Oren Kessler avea un discurs in care sustinea punctul de vedere al Israelului.

"Aceste conturi sunt parte a unei campanii de PR pentru Israel", a scris Clancy, adaugand ca "o voce pro-Israel" incerca sa "ne convinga ca, de fapt, caricaturistii erau anti-Islam si din aceasta cauza au fost atacati. FALS".

Dupa aceasta dezbatere online, Jim Clancy si-a sters contul de pe Twitter.

In scrisoarea de anuntare a demisiei sale, Jim Clancy nu a mentionat motivul pentru care a decis sa plece de la CNN. "Dupa aproape 34 de ani alaturi de Cable News Network, a venit timpul sa spun la revedere! A fost o onoare pentru mine sa lucrez alaturi de voi toti, in toti acesti ani", a spus Jim Clancy in scrisoarea sa.

"Jim Clancy nu mai lucreaza la CNN. Ii multumim pentru cele peste trei decenii alaturi de noi si ii uram toate cele bune", a declarat si un purtator de cuvant al CNN.

Un atac terorist a avut loc la Paris, pe 7 ianuarie, la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo, in urma caruia 12 persoane au fost impuscate mortal, printre acestea numarandu-se si patru dintre cei mai cunoscuti caricaturisti ai saptamanalului francez.