Afacerile de media din Romania ale ProSiebenSat 1, Prima TV, Kiss TV si radiourile Kiss FM, Magic, One FM si Rock FM, pe care compania le-a vandut in urma cu mai bine de un an au valorat, impreuna, 16,3 milioane de euro, potrivit datelor din rapoartele financiare ale companiei citate de site-ul specializat Pagina de Media.

Compania greceasca Antenna Group a platit peste sase milioane de euro pentru posturile de radio, dupa cum precizeaza documentul. Daca in cazul Kiss FM raportul arata ca a fost achitata suma, situatia a fost diferita in cazul Prima TV, post cumparat de Cristian Burci. Statia TV a fost evaluata la 10 milioane de euro, dar suma nu a fost platita integral, cele doua parti ajungand la o intelegere de tip "Earn Out Payment".

"Earn Out Payment" apare atunci cand exista o diferenta intre cat este dispus sa plateasca un cumparator si pretul cerut de companie. Diferenta dintre pretul cerut si cel oferit poate fi platita intr-o perioada de timp dupa incheierea deal-ului, in anumite conditii, ce ar putea tine si de profitabilitatea companiei.

Pe de alta parte, Kiss TV si posturile de radio Kiss FM, Magic FM, One FM si Rock FM au fost vandute intr-o tranzactie care s-a finalizat complet in august 2014, catre grupul grec Antenna Group. Pretul posturilor a fost de 6,1 milioane de euro, iar plata a fost facuta la finalizarea tranzactiei, se mentioneaza in documentul companiei nemtesti.

Cristian Burci a redevenit proprietarul Prima TV la opt ani dupa ce a vandut postul de televiziune. Contractul cu ProSieben.Sat a fost semnat pe 19 decembrie 2013.

Cristian Burci mai detine pe piata din Romania ziarele Adevarul si Click!(trustul Adevarul Holding).