Senatul francez a adoptat in unanimitate, joi seara, un amendament la proiectul de lege referitor la modernizarea industriei presei, ce permite deduceri fiscale pentru donatiile private primite de companiile de presa cu mai putin de 50 de angajati, scrie Le Figaro. Masura legislativa era cunoscuta drept "amendamentul Charb" - dupa numele unuia dintre sefii publicatiei Charlie Hebdo, ucis in atacul din 7 ianuarie.

Charb militase pentru adoptarea acestei reglementari, care a fost completata de guvern prin stabilirea unor deduceri diferentiate pentru diverse tipuri de intreprinderi de presa.

Senatorii au adoptat si un amendament ce prevede scutiri fiscale pentru donatiile oferite in sprijinul asociatiilor ce actioneaza pentru pluralismul presei.

Amendamentul fusese introdus si cu alta ocazie, dar a fost respins din cauza existentei altor masuri de sprijin pentru presa franceza, noteaza Le Figaro, citand ziarul L'Humanite. Dupa atentatul de la Charlie Hebdo, initiativa a fost reluata de comunisti si socialisti, formula adoptata in cele din urma de Senat fiind acceptata de ministrul Culturii, Fleur Pellerin.