Sorina Matei revine la B1 TV de luni, 23 februarie, de la ora 20.00, cu emisiunea "Actualitatea romaneasca", anunta postul intr-un comunicat. Reamintim ca jurnalista si-a luat concediu dupa scandalul public declansat de Elena Udrea.

La acel moment, Sorina Matei a raspuns, intr-o postare pe blogul personal, acuzatiilor facute la adresa sa de presedinta PMP Elena Udrea. Realizatoarea TV arata ca nu este ofiter acoperit si ca nu lucreaza pentru Directia Nationala Anticoruptie, in conditiile in care Elena Udrea afirmase intr-un interviu acordat HoNews.ro ca Sorina Matei este purtatoarea de cuvant a sefei DNA Laura Codruta Kovesi. Totodata, Sorina Matei precizeaza ca nu il cunoaste si nu a vorbit vreodata cu Nicolae Dumitru "Niro", urmarit penal in dosarul Microsoft, dupa ce presedinta PMP declarat ca acesta i-ar fi platit salariul jurnalistei la cererea directorului interimar al SRI Florian Coldea.

In comunicatul postului se face referire si la acuzatiile lansate de televiziunile concurente cu privire la contractele de publicitate semnate intre B1 si companiile omului de afaceri Nicolae Dumitru (Niro):

  • În pleiada de acuzații care ni se aduc, răsărite în spațiul public în ultimele zile precum mandatele de arestare ale politicienilor, revine în mod obsesiv chestiunea finanțării B1 TV. Suntem convinși că o echipă de băieți deștepți, specializați în depistarea firmelor fantomă din Panama, va elucida și acest mister și-l va împărtăși tuturor, eventual cu un share pe Facebook. Dar, foarte important, și cu PROBE. Ceva din care să reiasă, de exemplu, de ce ar fi mai onorabil Dan Voiculescu și mai puțin onorabil Nicolae Dumitru.
  • Altfel, dacă cineva e interesat, cu bună credință, de sursele de finanțare ale B1 TV, poate consulta informațiile de la Ministerul Finanțelor. Sau se poate uita pur și simplu la B1 TV să vadă ce clienți difuzează publicitate. Apropo, Nicolae Dumitru a “finanțat” și Antena 3 în 2013-2014 cu publicitate. Se pune că a fost pentru propagandă băsistă?