Invitat la emisiunea "Jocuri de Putere" difuzata luni seara de Realitatea TV, Gabriel Liiceanu i-a cerut socoteala lui Rares Bogdan pentru "linsajul mediatic" la care a fost supus istoricul Lucian Boia intr-o emisiune mai veche, noteaza ReporterVirtual.ro. "Dvs ati iesit din zona asta, insa ati avut o perioada cand ati reusit sa faceti mici linsaje sau mari linsaje publice", i-a spus Liiceanu realizatorului TV, aratandu-i ca are "o raspundere uriasa" aparand zilnic la un post de stiri care face audienta.

Fragmente din emisiune, redate de ReporterVirtual.ro:

  • Rares Bogdan: A fost o neintelegere din partea mea si as vrea, prin intermediul dvs sa-i transmit scuzele mele (istoricului Lucian Boia - N.R)...
  • Gabriel Liiceanu: Pai nu putea fi o neintelegere, ca a fost un linsaj in regula, organizat cu preoti, cu istorici, cu "Ardealul, un cutremur". A fost ceva di granda. Daca as fi fost in locul dansului, as fi avut aceeasi reactie. A fost socat, pentru ca i-ati pus in minte, in cap si ati pretins ca a pus pe hartie ceea ce n-a afirmat niciodata (...) si faptul ca ati organizat linsajul asta cred ca cere o reparatie, e treaba dvs cum o faceti.
  • Rares Bogdan: Sunt unul dintre putinii jurnalisti care i-au citit cartile...
  • Gabriel Liiceanu: Dar cum ati reusit sa cititi pagina aia pe dos?
  • Rares Bogdan: Ei, se mai intampla...
  • Gabriel Liiceanu: Da, se intampla, insa se intampla pe pielea oamenilor (...) Dvs ati iesit din zona asta, insa ati avut o perioada cand ati reusit sa faceti mici linsaje sau mari linsaje publice, in cazul lui Boia consider ca e un mare linsaj, ati reusit si in cazul ICR-ului, si in cazul lui Cartarescu, cand ati chemat un expert in dezinformare, cred ca Rosca Stanescu il cheama, si care a facut afirmatii halucinante, pe care dvs aveati obligatia sa le contracarati
  • Gabriel Liiceanu: (...) Deci dvs in momentul in care aveti un asemenea canal, cu o asemenea audienta, aveti o raspundere uriasa fata de informare."

Emisiunea integrala - aici