Jurnalistul Marius Tuca si-a anuntat, miercuri, demisia de la conducerea Jurnalului National, dupa cum a confirmat, joi, pentru HotNews.ro Dan Constantin, redactor-sef al ziarului. Informatia a fost prezentata in premiera, miercuri seara, de Corneliu Vadim Tudor pe pagina sa de Facebook.

Marius TucaFoto: Bety Blagu / HotNews.ro

Plecarea lui Tuca de la conducerea ziarului vine la o luna dupa ce instanta a admis cererea de insolventa a companiei care editeaza ziarul Intact Publishing, administrator judiciar fiind Euro Insol, societate condusa de Remus Borza.

Marius Tuca era, in ultima perioada, mai putin prezent in activitatea ziarului. Ultima lui poezie publicata pe site dateaza din 23 februarie: "Am sa te iubesc o suta de ani lumina".

Potrivit lui Dan Constantin, Marius Tuca a facut anuntul demisiei intr-o sedinta scurta cu redactia. Constantin, care este co-redactor sef al ziarului, nu a putut da detalii despre motivele plecarii, dar a spus ca treaba la ziar va merge mai departe, in conditiile insolventei.

  • Anuntul initial facut pe Facebook de C.V. Tudor: "Eminentul ziarist Marius Tuca si-a dat demisia, dupa 22 de ani, de la conducerea "Jurnalului National"! Lefurile angajatilor n-au mai fost platite de citeva luni, si asta din pricina prigoanei bestiale dezlantuite de DNA".