Sebastian Ghita sustine, in interviul publicat vineri de Catalin Tolontan, ca anul trecut ar fi "negociat" cu grupul de presa Ringier intrarea acestuia ca actionar la Romania TV si la alte site-uri. Contactat de HotNews.ro, directorul general Ringier Romania, Mihnea Vasiliu, a spus ca nu comenteaza.

Ghita a facut aceasta afirmatie in contextul in care, intrebat fiind daca implicarea sa in politica, media si afaceri nu inseamna prea multa putere, el explica de ce urmareste sa renunte la o parte din activitati. "Incep sa renunt. Asta fac cu echipa de baschet. Am negociat anul trecut cu Ringier ca ei sa intre actionari la Romania TV si la site-uri", a sustinut Ghita.

El continua: "Numai ca Ringier este, la randu-i, in negocieri cu Axel Springer si mai dureaza. Vom relua insa discutiile dupa ce se clarifica ei."

Ringier editeaza, in Romania, ziarul Libertatea, mai multe publicatii si controleaza portalul eJobs.ro. Trustul elvetian Ringier, din care face parte si afacerea din Romania, a incheiat in 2010 un joint venture cu Axel Springer, reunind operatiunile detinute de cel doua grupuri in Europa de Est. Dar Ringier Romania nu a fost inclusa, in acel moment, in joint venture-ul cu Springer si nu este inclusa nici acum, chit ca alianta s-a intarit in ultima vreme - vezi includerea Ungariei in portofoliul Ringier Axel Springer, in toamna anului trecut.