Contractul de publicitate semnat intre societatea Premier Palace SRL si B1 TV Channel SRL, in valoare de 150.000 euro plus TVA, a fost deplin legal, fapt dovedit de "mediaplan-urile de difuzare a materialelor publicitare" si "factura emisa pentru serviciile prestate", afirma B1 TV, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, contractul a fost incheiat in anul 2012 si prevedea difuzarea pe postul de televiziune a unor spoturi si reportaje publicitare in perioada mai 2012-februarie 2013.

"Asa cum se intampla in cazul tuturor contractelor de publicitate incheiate de B1 TV, aceste difuzari s-au facut in baza unor mediaplan-uri aprobate de client si care au fost respectate intocmai, dovada fiind si monitorizarile care atesta executarea de catre B1 TV Channel SRL a tuturor conditiilor contractuale agreate intre parti.

Contractul de publicitate, mediaplan-urile de difuzare a materialelor publicitare, factura emisa pentru serviciile prestate sunt documente care atesta intr-o transparenta totala legalitatea acestei tranzactii comerciale", se arata in acest comunicat.

Reactia postului de televiziune vine dupa ce in referatul prin care DNA solicita judecatorilor arestarea preventiva a primarului sectorului 5 se afirma ca o parte a "comisionului" primit de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin, care controla firma Premier Palace SRL, in contul acordarii unor contracte din bani publici, a reprezentat-o plata unor contracte de publicitate in favoarea a doua televiziuni, OTV si B1 TV.

'De asemenea, la solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, Premier Palace SRL a incheiat contracte de publicitate in valoare de aproximativ 200.000 de euro in favoarea societatii B1 TV Channel SRL (operatorul postului de televiziune B1 TV)', se arata in documentul procurorilor.