La cateva saptamani dupa plecarea lui Marius Tuca, Jurnalul National se relanseaza, joi, cu "o noua prezentare grafica si cu o orientare editoriala adaptata realitatii in care traim", anunta trustul Intact intr-un comunicat de presa. Ziarul va fi condus de un nou redactor-sef, Elena Cristian, care va lua locul echipei Dan Constantin-Marina Constantinoiu, co-redactori sefi ai ziarului pana acum. Compania care editeaza publicatia, aflata in insolventa, are de doua saptamani un nou administrator judiciar: ZRP Insolvency, care il inlocuieste pe fostul administrator, Euro Insol, compania condusa de Remus Borza.

Din informatiile HotNews.ro, Elena Cristian, sefa proiectului de relansare a Jurnalului, va conduce o echipa din care vor face parte doar 5-6 oameni dintre cei care au lucrat in ultima vreme la Jurnalul National. Dan Constantin a precizat pentru HotNews.ro ca va continua sa lucreze, ca senior editor, la aceasta publicatie. Echipa va fi completata de oameni angajati din afara trustului, dar si de la Antene. Cei care nu vor mai lucra la ziar asteapta sa afle, maine, ce optiuni au mai exact, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Elena Cristian a preluat, in 2012, conducerea editoriala a publicatiei Income Magazine, ce a inlocuit fosta Saptamana Financiara. Income a ramas fara versiune tiparita un an mai tarziu, continuand doar in versiune online si prin emisiunea de la Antena 3.

Potrivit comunicatului Intact, "noua abordare trateaza stirile din prisma relatiei cauza-efect, folosind comparatii si asocieri concrete, precum impactul noului cod fiscal,sau costurile reale ale cardului de sanatate ".

Redactorul sef, Elena Cristian, citata in comunicat:

  • "Stirile de ultima ora sunt reflectate de toate televiziunile. Noi ne propunem ca Jurnalul National sa le explice celor care privesc  cum sunt ei afectati de ceeea ce se intampla. Mai mult, avem in plan obiective ambitioase de a readuce in prim-plan genuri jurnalistice cum ar fi ancheta, reportajul, interviul".
  • "Principala veste buna este ca mergem inainte cu un cotidian tiparit, in conditiile in care multe ziare au pierdut batalia cu online-ul. Presa scrisa este principala platforma de opinie si informatie jurnalistica.  Este totodata un demers curajos,  venit din partea unui trust de presa romanesc, care isi propune sa fie aproape de nevoile romanilor. Ca orice stat civilizat, Romania are nevoie de print"

Ziarul va avea zilnic o serie de suplimente pe subiecte precum IT, sanatate, cultura, mass media, turism si va desfasura diverse campanii editoriale.

In ianuarie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de insolventa a Intact Publishing, compania care editeaza Jurnalul National. Tot atunci, administrator judiciar a fost numit Euro Insol, companie condusa de Remus Borza.

Potrivit dosarului de insolventa, pe 19 martie instanta a dispus incetarea atributiilor Euro Insol si inlocuirea acestuia cu ZRP Insolvency SPRL, societate fondata in 2011 de Stan Tirnoveanu si Calin-Andrei Zamfirescu. Tot pe 19 martie, instanta a prelungit cu 40 de zile termenul pentru depunerea raportului asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la insolventa debitoarei.