​Catalin Prisacariu, jurnalistul care a anuntat duminica seara ca a ramas fara emisiunea de la B1 TV din cauza situatiei financiare a postului, spune intr-un scurt interviu pentru HotNews.ro ca "motivul financiar este important (in decizia B1 - n.red.)", dar "inteleg ca nu au fost doar banii la mijloc, ci si alte motive". El spune ca se astepta la o astfel de decizie, pentru ca "era evident ca (...) nu ma mai inscriam in politica editoriala": "Cand il vad pe Ponta intrand foarte des prin telefon si chiar venind in studio la unul dintre colegi si simtindu-se bine acolo, ceea ce nu se intampla la alti realizatori..."

Catalin PrisacariuFoto: HotNews.ro

Rep.: Din punctul tau de vedere, plecarea ta de la B1 are un motiv strict financiar - cel mentionat de tine pe blog - sau exista si alte motive?

Catalin Prisacariu: Motivul financiar e important, pentru ca au fost facute si alte disponibilizari din zona tehnica, din randul operatorilor, al oamenilor care se ocupa de buna functionare a postului. Cu siguranta exista o problema financiara. Pe de alta parte, neexistand niciun fel de negociere, cum au mai existat in trecut, inteleg ca nu au fost doar banii la mijloc, ci si alte motive.

Rep.: Mai precis?

C.P.: Presupun ca va trebui sa intrebi in alte parti. Pot sa speculez, dar nu am niciun fel de probe. Sa zicem: diferente de agenda editoriala.

Rep: Crezi ca situatia ta si cea a Sorinei Matei, a carei emisiune nu mai apare in grila, au vreo legatura cu faptul ca voi erati mai vocali pe subiecte precum justitia, de exemplu?

C.P.: Nu as face neaparat un pachet din aceste cazuri. Sunt doua cazuri diferite, suntem doi jurnalisti diferiti, avem istorii diferite. Eu si Sorina chiar si public am avut pozitii diferite, inclusiv pe justitie, in privinta DNA. Nu suntem la pachet. Mai degraba cred ca e o coincidenta ca s-a intamplat in acelasi trimp.

Rep.: A fost un anunt neasteptat pentru tine? Sau te asteptai?

C.P.: Ma asteptam, chiar de mai multe vreme. Dar nu ma asteptam la maniera in care s-a intamplat si imi imaginam ca postul asteapta sa expire contractul meu, la sfarsitul lunii iunie. Dar nu s-a mai intamplat.

Rep.: De ce te asteptai la o astfel de decizie?

C.P.: Am vazut oameni noi care au venit in post si care aveau o cu totul alta intelegere a subiectelor decat mi se pare mie ca exista pana atunci. Era evident ca intr-un fel sau altul nu ma mai inscriam in politica editoriala, decizia de acum era oarecum previzibila.

Rep.: In ce sens nu te mai inscriai in politica editoriala?

C.P.: Cand il vad pe Ponta intrand foarte des prin telefon si chiar venind in studio la unul dintre colegi si simtindu-se bine acolo, ceea ce nu se intampla la alti realizatori... Sunt zone mai recente in prime time unde politica editoriala stiuta a postului nu s-a mai aplicat.

Rep.: Ti s-a reprosat ceva in ultima vreme?

C.P.: Mi s-a reprosat ca am fost dezechilibrat in campania electorala. In sensul ca nu tratam candidatii cu aceeasi masura, ceea ce cred ca era si greu de facut, pentru ca unul era si premier, nu putea fi tratat doar ca prezidentiabil. Sa nu uitam ca premierul acesta nu a facut mai multe sectii in strainatate, isi facea campanie electorala pe banii guvernului, ceea ce contracandidatul nu putea pentru ca nu avea mijloacele necesare. Ii tratezi in functie de lucrurile pe care le fac. Acum, se pare ca se dorea un echilibru impecabil.

Rep.: Cine ti-a reprosat?

C.P.: Era vorba de conducerea postului.

Rep.: Ti s-au impus vreodata invitati?

C.P.: Nu, asta nu, desi nu ma ocupam eu de invitati tocmai ca sa nu fie suspiciuni. Am incercat sa aplic un echilibru politic. Insa ce pot sa spun e ca atunci cand nu am vrut un invitat, acela nu a aparut.

Rep.: Ti s-au impus teme pentru emisiune?

C.P.: Nu mi s-a intamplat. In aceasta privinta, in orice televiziune exista discutii in echipa. In cele din urma decizia temelor din emisiune a fost a mea.