Itsy Bitsy FM a declansat o campanie "a faptelor bune" in care lauda si premiaza faptele bune facute de ascultatori, acestea devenind astfel modele de comportament pentru copii. "Un simplu multumesc, o mana de ajutor data cuiva sau o hartie aruncata la gunoi, pot fi fapte bune importante, cand esti copil si inveti inca despre bine si rau" arata organizatorii.

Campanie Itsy Bitsy: Verde la Fapte BuneFoto: Itsy Bitsy

Campania pleaca de la intrebarea "Ce fapta buna ai facut azi?".

Studii numeroase sustin teoria care incurajeaza parintii sa isi expuna copiii la tot felul de experiente de viata, in care pot exersa intelegerea si grija fata de altul. Doar ca o experienta traita de copil trebuie sa fie si sustinuta de explicatiile si incurajarile parintilor, arata Itsy Bitsy FM.

"Este important sa le vorbim copiilor despre emotiile placute pe care le traim atunci cand vedem reactiile oamenilor, in momentul in care suntem buni si politicosi cu ei", explica trainerul de dezvoltare personala Gabriela Maalouf.

Pentru a incuraja faptele bune, Itsy Bitsy FM va premia cele mai "verzi" fapte bune, inscrise in concursurile realizate de postul de radio.