Proiect de lege: Membrii Consiliului National al Audiovizualului, demisi daca isi incalca atributiile, suspendati daca sunt urmariti penal

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 18 aprilie 2015, 13:37 Economie | Media & Publicitate

Cativa deputati ai grupului parlamentar popular-democrat propun, printr-un proiect de lege, ca membrii CNA sa poata fi demisi pentru nerespectarea sau incalcarea atributiilor de serviciu si sa fie suspendati de drept din functie in cazul inceperii urmaririi penale sau a trimiterii in judecata. Proiectul de lege, care modifica Legea audiovizualului, este initiat de deputatii Liliana Minca, Daniel Fenechiu, Stefan Dalca, Stefan Burlacu si Marinel Cristinel si se afla in consultare publica la Camera Deputatilor, anunta Mediafax.

Potrivit proiectului, membrii Consiliului National al Audiovizualului vor putea fi demisi la propunerea comisiilor de specialitate ale Parlamentului si in cazul nerespectarii sau incalcarii repetate a atributiilor de serviciu. In prezent, membrii Consiliului pot fi demisi doar daca sunt in incapacitate de a-si exercita atributiile mai mult de sase luni si daca sunt condamnati penal printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Initiatorii mai propun, in proiect, ca, in cazul inceperii urmaririi penale sau a trimiterii in judecata, membrii CNA sa fie suspendati de drept, fie pana la terminarea urmaririi penale - in situatia in care se finalizeaza cu netrimiterea in judecata, fie pana la pronuntarea unei hotararii definitive - in situatia trimiterii in judecata.

Initiatorii motiveaza necesitatea proiectului prin faptul ca, in ultima perioada, CNA a fost subiect de disputa politica si publica, situatia interna poate fi caracterizata prin disfunctionalitate, iar in prezent legea nu prevede situatia unui membru CNA urmarit penal sau trimis in judecata, ceea ce poate duce la "planarea unor dubii asupra acestuia in privinta eticii care ii permite sa mai voteze in cadrul Consiliului".

"De asemenea, nici ipoteza in care incalca, in mod repetat, atributiile prevazute de lege nu este sanctionata, desi, cu siguranta, activitatea este perturbata in acesta situatie", mai sustin initiatorii.
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

520 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Nu inteleg de ce in Romania (Duminică, 19 aprilie 2015, 8:28)

    John M. [utilizator]

    lumea trebuie sa astepte ani de zile sa se rezolve o problema asa de simpla ca si CNA!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version