BBC a ales noua echipa de prezentatori a Top Gear care va fi compusa din actorul Philip Glenister, din fostul prezentator de la Channel 4 Guy Martin si din fostul fotomodel Jodie Kidd. In martie, BBC a decis sa renunte la serviciile lui Jeremy Clarkson, dupa ce acesta l-a batut pe producatorul Oisin Tymon. Hammond si May au decis sa nu-si reinnoiasca contractele.

Noua echipa Top GearFoto: Captura Telegraph

Philip Glenister este actorul principal in serialul Life on Mars care a fost difuzat la BBC One, Guy Martin este prezentator la Channel 4, iar Jodie Kidd, fost fotomodel, prezinta Classic Cars Show la Channel 5.

Cei de la BBC nu au foarte mult timp la dispozitie pentru a gasi un "dream team" care sa duca mai departe brand-ul Top Gear, astfel ca era timpul sa ia o decizie.

Componenta echipei nu a fost confirmata de BBC, insa publicatia Sunday Express scrie ca unul dintre producatorii Top Gear, Andy Wilman, ar fi fost auzit vorbind despre viitoarea echipa la un pranz in Sussex cu Jay Kay de la Jamiroquai

Jodie Kidd era considerata ca favorita pentru a-i lua locul lui Clarkson. detine mai multe masini de colectie si a realizat unul dintre cele mai rapide tururi de circuit la Top Gear in sectiunea "masini acceptabile la pret". Are 36 de ani si este nepoata unui "mogul" canadian de presa: Lord Beaverbrook.

Guy Martin prezeinta cateva seriale la Channel 4, cum ar fi Speed si How Britain Worked

Philip Glenister este cunoscut pentru personajul Gene Hunt din serialele Life On Mars si Ashes To Ashes, iar in prezent gazduieste emisiunea For the Love of Cars de pe Channel 4 unde restaureaza masini de epoca impreuna cu designerul Ant Anstead.