Titi Dinca este noul producator general al TVR, potrivit unui anunt oficial facut miercuri de conducerea televiziunii publice. Dinca a preluat interimar atributiile de producator general pe care le-a detinut la TVR pana acum Cristian Zgabercea, care a fost suspendat la cerere acum cateva zile.

Anuntul a fost facut in cadrul unei dezbateri privind situatia grava in care se afla Televiziunea publica, dezbatere gazduita de institutie in conditiile in care raportul de activitate al TVR - de care depinde sefia lui Stelian Tanase si a Consiliului sau de Administratie - a fost introdus in procedura accelerata la Parlament.

Zgabercea s-a autosuspendat din functie dupa ce DNA l-a trimis in judecata intr-un dosar care il vizeaza si pe Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta. Zgabercea a fost trimis in judecata pentru fapte pe care le-ar fi comis pe vremea cand era consilier al presedintelui CJ Constanta, acesta fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.

Titi Dinca e unul dintre cei mai vechi angajati ai TVR. El a produs, printre altele, si emisiuni de actualitati religioase. El a fost director de programe al TVR in perioada 2004-2005.