Raluca Stroe Brumaru a fost desemnata coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri din TVR, printr-o decizie a lui Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, care a luat act de faptul ca seful acestei structuri, Claudiu Lucaci, se afla in incapacitate temporara de munca. Reprezentantii Societatii Romane de Televiziune (SRTv) au facut aceste precizari joi, ca urmare a unei solicitari transmise miercuri institutiei conduse de Stelian Tanase de catre agentia Mediafax.

Precizarile vin dupa ce Adrian Stefan Badescu, care este membru in Consiliul de Administratie (CA) al SRTv din partea Guvernului, a sesizat Comisiile pentru Cultura din Parlament privind posibile abuzuri facute de Stelian Tanase la Stirile TVR, unde Claudiu Lukacsi (cunoscut si sub numele Claudiu Lucaci, n.r.) a fost inlocuit cu Raluca Stroe Brumaru.

Adrian Stefan Badescu a sustinut ca Raluca Stroe Brumaru "nu a semnat, din februarie 2013 si pana saptamana trecuta, noul CIM (Contract Individual de Munca, n.r.) cu functia obtinuta dupa selectie (selectia care a avut loc in TVR, n.r.) si nici fisa postului in care sunt prevazute atributiile sale de jurnalist TV". "Prin urmare, TVR este pasibila de sanctiune (ITM-Inspectia Muncii), iar persoanele care au ascuns aceasta situatie (DRU si Dep Juridic) trebuie cercetate disciplinar. In mod normal, Codul muncii obliga angajatorul sa desfaca contractul de munca al unui angajat care refuza neintemeiat semnarea CIM si a fisei de post. Se pune intrebarea in ce baza juridica a fost efectuata prestatia de catre acest angajat, ce salariu i-a fost acordat (cel dinainte de selectie sau dupa?)", a spus Adrian Stefan Badescu. El a precizat ca toate actele semnate de Raluca Stroe Brumaru pot fi lovite de nulitate in perioada in care titularul, Claudiu Lucaci, nu si-a incetat mandatul.

De cealalta parte, reprezentantii SRTv au declarat joi, pentru Mediafax, ca Raluca Stroe Brumaru "a semnat actul aditional la contractul individual de munca si fisa postului corespunzatoare functiei de jurnalist TV".

Reprezentantii SRTv nu au precizat cand a semnat Brumaru aceste documente, insa au spus ca ea "este incadrata pe functia de jurnalist TV, anterior ocupand functia de producator TV".

"Preluarea temporara a sarcinilor de coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri a fost facuta in baza prerogativelor Presedintelui - Director General al TVR ᅡde interventie operativa, in cadrul prevazut de lege, in orice problema care priveste organizarea, functionarea si activitatea SRTvᅡ", conferite de Legea numarul 41 din 1994 si de Codul Muncii, articolul 40, alineatul 1, literele a, b si c, au mai spus reprezentantii TVR.

Conform sursei citate, presedintele-director general al SRTv, Stelian Tanase, a desemnat-o pe Raluca Stroe Brumaru coordonator al structurii, "luand act de faptul ca seful Directiei Stiri (Claudiu Lucaci, n.r.) se afla in incapacitate temporara de munca (in concediu medical, n.r.)".

Reprezentantii SRTv au mai spus ca Ralucai Stroe Brumaru "nu i-a fost conferita si calitatea de membru cu drept de vot in Comitetului Director al SRTv".