Gestul lui Victor Ponta de a se autosuspenda din functie este un "tertip ca sa scape de presiunea DNA", insa liderul PSD nu va putea sa scape de "presiunea demisiei", a afirmat Radu Tudor la Antena 3, imediat dupa anuntul lui Ponta privind desemnarea lui Gabriel Oprea sa preia interimar atributiile de premier, pe perioada in care Ponta se recupereaza dupa o operatie la genunchi, potrivit Comisarul.ro, care citeaza Antena3.

"Cred ca este un tertip la care apeleaza Victor Ponta, ca sa scape de presiunea pusa de procurorii DNA. (...) Mai devreme sau mai tarziu, Victor Ponta nu va putea sa scape de presiunea demisiei, in ciuda acestor operatii pe care le face pe la Istanbul si a autosuspendarii pe fax", a comentat Radu Tudor, duminica, intr-o interventie telefonica, la Antena 3.

Declaratia lui Radu Tudor vine dupa ce Victor Ponta a anuntat ca va ramane in concediu medical pentru o luna dupa operatia la genunchi pe care a facut-o in Turcia. In ceea ce priveste problema medicala, Radu Tudor nu neaga situatia in care este seful Guvernului, insa subliniaza faptul ca functia se poate exercita si dintr-un scaun cu rotile.

Mai mult, Radu Tudor face o paralela cu fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care a mers la Guvern in carje cand avea probleme cu piciorul, pentru a arata ca-i rezista astfel presedintelui de atunci, Traian Basescu.

"Sunt convins ca din punct de vedere al diagnosticului, Victor Ponta nu minte, e o problema serioasa la genunchi care il tine imobilizat, dar asta nu-l impiedica sa-si exercite functia de prim-ministru. E o schimbare foarte ciudata de putere (...).Tariceanu a venit si in carje la guvern, doar ca sa ii reziste lui Traian Basescu", a comentat Radu Tudor.

"Sub povestea medicala de la Instanbul se afla lucruri infinit mai serioase care tin de vointa si presedintelui Iohannis si poate chiar a unor cercuri externe de a-l schimba pe Victor Ponta din functie", a mai afirmat Radu Tudor, adaugand ca, in acest fel, seful PSD risca sa fie catalogat ca fiind cel care paraseste batalia.

"Daca Victor Ponta are toate facultatile mintale, si sunt convins ca le are, atunci nu genunchiul sau este problema. Senzatia pe care o da e ca vrea sa paraseasca batalia pe usa din dos si sa ii predea mandatul lui Gabriel Oprea, care e cheia majoritatii parlamentare", a adaugat Radu Tudor.

Radu Tudor a mai spus, in emisiune, ca majoritatea lui Klaus Iohannis se poate face maine, iar Catalin Predoiu ar deveni prim-ministru al Romaniei, daca lucrurile sunt lasate din haturi de PSD si Victor Ponta.