Grupul Discovery Communications a ajuns la un acord prin care va prelua controlul inegral asupra grupului de canale Eurosport, achizitionand de la grupul TF1 pachetul de 49% pe care nu il detinea, potrivit unui comunicat Discovery. Tranzactia se face in conformitate cu prevederile acordului precedent, din 2012, prin care Discovery a intrat in actionariatul Eurosport, cea mai mare retea de posturi de sport din Europa si Asia.

  • Comunicatul il citeaza pe David Zaslav, presedinte si CEO Discovery Communications, potrivit caruia "in 2012 am inceput investitia noastra cu o participatie de 20% la Eurosport, ce a crescut la 51% cu mai bine de un an in urma. Preluarea controlului deplin la Eurosport este punctul culminant in angajamentul nostru de a intari Eurosport ca brand sportiv major si de a integra complet aceasta afacere in cadrul portofoliului global al Discovery".

Comunicatul aminteste ca, incepand cu mai 2014, Discovery si Eurosport au achizitionat peste 7.500 de ore anual de transmisii de evenimente, din care peste 3.300 de ore in direct - inclusiv Champions League si Europa League, Bundesliga, competitii de ciclism, schi, etc. Iar in iunie Discovery/Eurosport au castigat drepturile TV si multiplatforma pentru Jocurile Olimpice in perioada 2018-2024.