Mama fetei violate de sapte barbati, in Vaslui, acuza "presiuni" facute din partea echipei "La Maruta" pentru ca fiica sa sa apara in direct la Pro TV si sustine, intr-o scrisoare adresata Consiliului National al Audiovizualului, ca nu i-au fost oferiti bani pentru a participa la aceasta emisiune.

Aceasta spune, in scrisoarea publicata pe Facebook de Valentin Jucan, membru CNA, ca o reportera Pro TV a intrat in curtea casei sale fara a fi invitata si a insistat sa apara in emisiunea "La Maruta" pentru "doar 5 minute, cu spatele", fara a i se vedea fata sau cu fata protejata, pentru a le multumi sustinatorilor fiicei sale.

Dupa o discutie cu avocat si dupa ce i "s-a comunicat faptul ca dl Maruta a promis personal" avocatului "ca nu va face niciun gest pentru a o convinge" pe tanara sa apara in emisiune.

"Am acceptat in cele din urma, in urma presiunilor psihice facute de doamna reporter sa intru in direct in la emisiunea La Maruta insa doar pentru 5 minute pentru a le multumi oamenilor pentru sustinere, insa nu si pentru a discuta despre cazul fiicei mele", se arata in aceasta scrisoare.

Mama tinerei spune ca nu a putut reactiona dupa ce a aflat ca nu ii este protejata identitatea dupa ce reportera i-a spus ca arata "mai bine asa" si a sugerat ca nu ar fi frumos sa stea cu spatele la oamenii carora vrea sa le multumeasca.

"In timpul pauzei publicitare, echipa emisiunii La Maruta, aflata in incinta locuintei mele, a inceput presiunile asupra fiicei mele careia i-au spus ca 'ar fi bine si frumos sa le multumeasca si ea personal celor care o sustin' pentru ca 'uite cate lume este alaturi de tine'", continua mama tinerei, care adauga ca

"aceasta s-a simtit datoare sa faca acest gest".

Ea subliniaza insa ca interventia fiicei sale in emisiune nu s-a produs din initiativa tinerei, ci "in urma demersurilor echipei La Maruta".

Femeia mentioneaza ca, dupa terminarea emisiunii, i-au fost puse in fata doi coli de hartie al caror continut nu a reusit insa sa-l 'desluseasca" deoarece era "suparata pe modul in care au decurs lucrurile" si ca nimic din ceea ce discutase "nu fusese respectat de reporterii PRO TV".

"Mentionez ca am semnat actul prezentat de echipa emisiunii 'La Maruta' intrucat mi s-a spus ca 'asa se procedeaza'. Tin sa precizez in mod expres faptul ca nu am cerut, nu mi s-au oferit si nu am primit nicio suma de bani pentru a participa la aceasta emisiune", se arata in incheierea scrisorii adresate CNA.