Postul TVR News si-a incetat emisia de la 1 august cu o retransmisie Euronews ce a inclus reportaje despre revolutia digitala din Africa, un cantaret italian care si-a lansat un album in Marea Britanie, un festival de spectacole stradale dintr-un orasel unguresc si un no comment cu manifestatii din Beirut.

TVR News s-a lansat sub numele TVR info si este al doilea post inchis de TVR in ultimii ani, dupa TVR cultural.

Consiliul de Administratie al Televiziunii publice decisese in data de 21 iulie inchiderea postului TVR News de la 1 august, continutul urmand sa fie preluat de celelalte canale, dar si comasarea Directiei Stiri cu Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive.

Masura a fost luata dupa ce ANAF a blocat conturile operationale ale TVR din cauza datoriilor acumulate catre bugetul de stat, datoria fiscala ridicandu-se la 457 milioane de lei. Intre timp, de la Cluj, un membru CNA a cerut, tot marti, ca romanii sa nu mai plateasca taxa TV.

TVR News retransmitea, in mare parte, programe Euronews si avea un timp foarte redus de productie proprie - si aceea asigurata de Directia Stiri. TVR este, alaturi de alte televiziuni europene, actionar Euronews. Dar Televiziunea romana are si datorii fata de Euronews, iar potrivit ultimului raport de activitate TVR a incercat in 2014 sa intrerupa aceasta colaborare din cauza datoriilor, lucru care, insa, nu s-a intamplat pana acum. Acelasi raport pe 2014 mentioneaza intentia de a aloca pe viitor resurse de productie si personal pentru a impune un nou profil TVR News, lucru care, de asemenea, nu s-a intamplat.